Júniustól minden AntennaMikro-adást kódolnak

MTI Sajtóadatbank, 2001. május 11. 08:58
Várhatóan júniustól újabb AntennaMikro-rendszeren keresztül fogható adásokat kódol az Antenna Hungária Rt. – közölte László Géza, az Antenna Hungária Rt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
A kódolás kizárólag az AntennaMikro előfizetőit, illetve azokat érinti, akik úgy fogják ezen rendszer adásait, hogy nem fizetnek érte. Így ezt követően az m1, az RTL Klub és a tv2 műsorát is csak azok foghatják e rendszeren keresztül, akik előfizetnek az AntennaMikróra.

Az AntennaMikrónak jelenleg 90 ezer előfizetője van. Az Antenna Hungária becslései szerint ugyanakkor több tízezren még ma is anélkül fogják a műsorokat, hogy előfizetői lennének ennek a szolgáltatásnak.

Az AntennaMikrón keresztül összesen 21 csatornát foghatnak a nézők, ám ezek közül ma még az m1-t, az RTL Klubot és a tv2-t azok is látják, akik nem előfizetők.

A kódolás után azok képernyője, akik nem fizetnek az AntennaMikro szolgáltatásért, elsötétül, és így kénytelenek lesznek a hagyományos tető- vagy szobaantennával fogni ezeket a műsorokat.

Az elnök-vezérigazgató kifejtette: a Budapesten és környékén elérhető AntennaMikro műsorait azért kell kódolnia a társaságnak, mert szolgáltatási engedélye alapján kizárólag előfizetői vehetik igénybe. A kódolást tehát azért kell végrehajtaniuk, hogy eleget tegyenek a médiatörvény vételkörzeti előírásának, valamint az illetékes hatóság, a Budapesti Hírközlési Felügyelet által kiadott szolgáltatási engedélynek.

László Géza hangsúlyozta: a főváros körzetében éppúgy hozzáférhet a lakosság a közszolgálati műsorokhoz, mint az ország más részeiben, hiszen hagyományos antennákkal foghatják ezeket anélkül is, hogy előfizetői lennének az AntennaMikrónak.

Az MTI értesülései szerint Budapesten elvileg 250-300 ezer háztartás foghatja az AntennaMikro adását.

László Géza az MTI-nek elmondta: bízik abban, hogy előfizetőik száma hamarosan 100 ezer fölé nő, mivel az a céljuk, hogy azok is előfizetői legyenek az AntannaMikrónak, akik eddig illegálisan fogták műsorait.

László Géza elmondta: az Antenna Hungária szakemberei dolgoznak azon, hogy júniustól-júliustól az AntennaMikrón keresztül szélessávú internetes szolgáltatást nyújtsanak előfizetőiknek.

Az MTI értesülései szerint az Antenna Hungária eddig mintegy 3-3,5 milliárd forintot költött az AntennaMikróra. Ebből egyrészt megvásárolták a feltételes hozzáféréssel kapcsolatos rendszer hardver- és szoftverelemeit, valamint beszerezték azokat a dekódereket, amelyek lehetővé teszik az előfizetők számára a kódolt műsorok nézését.

Az Antenna Hungária az AntennaMikróba történt befektetések ötéves megtérülésével számol, mivel a szolgáltatás kis híján annyiba kerül, amennyit a társaság egy-egy előfizető esetében költ rá.

Az AntennaMikro programkínálata május 15-ig egy új magyar nyelvű műsorral a Filmmúzeummal bővül, és a társaság tervezi azt is, hogy a közeljövőben bevezet egy, a jelenleginél olcsóbb szociális csomagot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50