Átalakulások a Kalapács.hu-nál

, 2001. május 14. 10:40
Költségeinek racionalizálására tett fontos lépéseket az elmúlt hónapban a Kalapács.hu aukciós site-ot üzemeltető netBridge Ltd. Az amerikai tulajdonosi háttérrel rendelkező, a régióra szakosodott kockázati tőketársaság kihasználja a meglévő lehetőségeket, hogy minél kisebb költségekkel tudja üzemeltetni régióbeli aukciós site-jait – hozta nyilvánosságra a cég.
A Kalapács.hu olyan internetes aukciós oldal, ahol bárki ingyenesen eladásra kínálhatja termékeit és licitálhat mások tételeire. A rendszer éppen aukciós funkciói révén nagyban segíti a vevőket és eladókat, hogy minél kisebb idő és energiaráfordítással tudják nyélbe ütni üzleteiket.

„A környező országokban, pl. Romániában (de Oroszországban, Bulgáriában stb.) is működtetünk a Kalapácshoz hasonló, sikeres internetes oldalakat. Eddig ezeket minden országban önálló iroda üzemeltette, bár ennek nem voltak technikai kényszerítő okai” – nyilatkozta Makay László, a netBridge magyarországi képviselője. – „Éppen ezért döntött a cég a romániai és a magyarországi iroda összevonásáról. Az összevonás nem érinti a site működését, a látogatók nem is fogják érzékelni, hogy már nem Magyarországról látjuk el a felügyeleti funkciókat.”

A netBridge tájékoztatása szerint az összevonásnak fontos tényezője volt a két ország munkaerőköltségeinek eltérése, és hogy Romániában sincs akadálya annak, hogy site felügyeletét ellátó magyar nyelven beszélő munkaerőt találjanak.

„Az összevonással egy karcsúbb, versenyképesebb szervezet jön létre” – mondta Makay László.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05