900 millió forintra emeli alaptőkéjét a liberalizácót váró kiwwi

Kovács Attila, 2001. május 15. 21:11
Gyorsítja fejlesztéseit, tőkét emel, új portált alakított ki és sikeres nyereményjátékot bonyolított le a kiwwi – jelentették be a távközlési és internet szolgáltató május 15-i budapesti sajtótájékoztatóján.
Végvári Orsolya ügyvezető igazgató arról tájékoztatott, hogy a cég még ebben a hónapban 500 millió forintos alaptőkéjét 900 millió forintra emeli. A cég kiwwi Voice nevű IP-alapú telefonszolgáltatását jelenleg 1500 vállalkozás használja, míg az éppen fél éve meghirdetett kiwwi Net ingyenes internet szolgáltatásra már több mint 80 ezren jelentkeztek.

A megújult portál (www.kiwwi.hu) a korábbinál sokkal több információt és több új rovatot tartalmaz, a hírek rovat tartalmát inkább a fiatalok érdeklődéséhez igazították. A 30 millió forintos nyereményjáték fődíját, egy Volkswagen Beetle autót ezúttal adták át a 67 ezer résztvevő közül kisorsolt boldog nyertesnek, egy budapesti 17 éves fiatalembernek.

Végvári Orsolya hangsúlyozta, a következő hetek döntő fontosságúak lesznek a kiwwi szempontjából, hiszen nemsokára eldől, hogy milyen keretek között megy végbe a távközlési liberalizáció, valamint sikerül-e egyezségre jutniuk a Matávval az ingyenes internet szolgáltatást illetően. A Matáv nemrégiben tett ajánlatát, miszerint az internet hívások díját az internet szolgáltatók számlázzák a Matáv előfizetőinek, a kiwwi nem fogadja el. Az új hírközlési törvénynek Végvári szerint figyelembe kell vennie, hogy csak ezen viszonyszabályozásával szoríthatják le tartósan, illetve szüntethetik meg az internet-hozzáférés díját és terjedhet el az internet használata Magyarországon. Az ügyvezető asszony szerint fontos lenne, hogy a koncessziós társaságok még ezen a nyáron elkészítsék az összekapcsolásra vonatkozó referencia-ajánlataikat és eljuttassák azokat a Hírközlési Főfelügyelethez.

Kulcsszavak: +céginfo kiwwi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50