Palm Indiában

Kollár Csaba, 2001. május 16. 21:08
Kína mellett a telekommunikációs cégek Indiára is felfigyeltek. A rengeteg ember és a nyomor mellett megjelenő gazdasági fejlődés piacképes keresletet teremthet a Palm modelljeinek is.
A Palm a közelmúltban mutatta be Indiában a Palm m100, az m105, a colour IIIc és a népszerű Vx kézi készülékeit, melyek már május végétől elérhetők lesznek a boltokban. “A Palm eddig már az ázsiai régió kilenc országában mutatta be modelljeit. India, mint az új technológia egyik lehetséges befogadója komoly piacot jelent cégünk számára” – nyilatkozta Daren Ng a Palm Dél-Ázsiai, Ausztráliai és Új-Zélandi kereskedelmi igazgatója.

A Palm-nak Indiában két helyi disztribútora van, az Ingram Micro India Limited és a Tech Pacific Technology Limited. Mindkettő az indiai piac meghatározó szereplője, amik pontos piaci ismerettel rendelkeznek, így vélhetően sikeres partnerei lesznek a Palm-nak a bemutatott modellek eladásában is. A Palm m100 alapszolgáltatásaival a legolcsóbb készülék, átszámítva 170 USD-ért kerül a boltokba, nem számítva a helyi adókat és illetékeket. A csúcsmodellnek számító Palm Vx a legnagyobb memóriával, extravagáns külsejével és megannyi hasznos szolgáltatásával 370 USD-ért kapható majd (plusz adó és illeték).

A Palm Internet kitje szintén kapható lesz Indiában, így az indiai Palm felhasználók vezeték nélküli hálózat segítségével csatlakozhatnak az internetre, küldhetnek e-mail-t, érhetik el az SMS szolgáltatást. A Palm tulajdonosok több száz szoftvert és alkalmazást telepíthetnek fel készülékükre egyedivé, személyessé alakítva a szolgáltatásokat. A Simputer szintén kínál kézikészüléket az indiai piacon, melynek ára 200 USD. Hindi és tamil nyelvi funkciókkal vélhetően népszerű készülék lesz a vásárlók körében. Elemzők szerint a Simputer és a Palm harca az indiai piacon hozzájárulhat a lakosság mobilkommunikációs kultúrájának a fejlesztéséhez.

Kulcsszavak: palmtop Palm pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05