Apple Worldwide Developer Conference

, 2001. május 20. 18:37
Szakértők szerint a jövő héten az Apple Computer által megrendezésre kerülő Worldwide Developer Conference keretein belül minden bizonnyal a cég legújabb operációs rendszere, a közelmúltban napvilágot látott Mac OS X lesz a középpontban. A konferencia kiváló alkalmat nyújt a különböző szoftverfejlesztő cégek képviselőinek arra, hogy megvitassák egymást közt az új operációs rendszerrel kapcsolatos kérdéseiket, ezenkívül pedig itt jelentik majd be a Mac OS X új verzióját is, melyet a szerverpiacra szán az Apple Computer.
Amikor idén márciusban piacra dobták a Mac OS X-et, Steve Jobs, az Apple cég elnök-vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a Mac OS X szerververziója idén június végén kerül majd forgalomba. Mivel az Apple esetében már bevett szokás, hogy az új termékeket mindig valamely, a cég által szponzorált konferencia keretein jelentik be, nagyon valószínű, hogy a Mac OS X szerver változatának a bejelentésére a jövő héten megrendezésre kerülő fejlesztői konferencián kerül majd sor. Erre utal egyébként az is, hogy az Apple on-line raktáráruházában abbahagyták a korábbi szerver operációs rendszerekkel ellátott számítógépek árusítását, és az ilyen rendszerek után érdeklődőknek csak annyit mondanak az Apple munkatársai, hogy már nem kell sokat várni az új Mac OS X szerver operációs rendszerrel ellátott számítógépek megjelenése.

A Mac OS X Server első verziója egyébként még 1999 januárjában jelent meg, és már akkoriban számos olyan szolgáltatást és megoldást nyújtott a felhasználók részére, melyeket a márciusban megjelent normál Mac OS X nyújt, bár az Aqua interfész hiányzott még belőle és a korábbi Mac alkalmazásokkal sem volt teljes mértékben kompatibilis.

Egyesek szerint elképzelhető, hogy a jövő heti Worldwide Developer Conference keretein belül mutatják majd be az új, nagyobb teljesítményű Power Mac-eket, melyekre egyébként sokan várnak már, azonban mások úgy vélik, hogy ezeket az új számítógépeket nem most, hanem csak júliusban, New Yorkban, a Macworld Expon mutatják majd be, mindenesetre a konferencia után már sokkal több konkrétummal tudunk majd szolgálni. A San Joseban (Kalifornia) megrendezendő konferenciára az Apple reményei szerint több ezer szoftverfejlesztő látogat majd el, akik az ígéretek szerint minden kérdésükre megkapják majd a válaszokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09