Diktálj mobilra!

Kollár Csaba, 2001. május 20. 20:39
Az USA gazdasági hanyatlásáról szóló hírek közepette az egyik amerikai cég olyan szolgáltatást fejlesztett ki, ami beszélt szöveget átfordítja e-mail-re, SMS-re, vagy egyéb írott szövegre.
A kaliforniai One Voice Technologies által kifejlesztett, MobileVoice Messaging nevet viselő alkalmazás egyaránt alkalmas arra, hogy olyan e-mail-t, SMS-t, vagy más írott szöveget küldjünk, ami a szöveg begépelése helyett a beszédhangok alapján képes gondolatainkat írott formába önteni. Így nem csak időt spórolhatunk meg, hanem kommunikációs kényelmünk is növekedhet.

“Képzeljük el, hogy mobiltelefonunk kicsiny billentyűzetén begépeljük, hogy öt perc múlva már a megbeszélt helyen leszünk. Mire beírjuk, további perceket veszítünk. A MobileVoice Messaging alkalmazásával viszont akár vezetés közben is tudunk üzenni várakozó partnerünknek” – érvel a One Voice Technologies képviselője sajtónyilatkozatában.

A fejlesztés alapját a Intelligent Voice System nevű rendszer képezi, ami átfogó szoftver-platformot és hardver-architektúrát biztosít. Ez a megoldás nagyon kifinomult természetes nyelvi feldolgozási képességgel, mesterséges intelligenciával, széles körű testre szabható tudásbázissal és beszédfelismerő rendszerrel rendelkezik. A MobileVoice Messaging egyaránt alkalmazható GSM és nem GSM hálózatokon. A rendszer megköveteli viszont, hogy a felhasználó online kapcsolatban legyen az operátorral, amelyik előzetesen megvette a technológia licencét. Ha ez biztosított, akkor hangunkból átalakított SMS, e-mail és egyéb írott szöveg egyaránt küldhető. Az árak pedig elsősorban az operátoroktól függenek. További információ: http://www.onevoicetech.com/index.html

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50