Számítógépeket is árul a nyereséges Amazon.com

Zsigó József, 2001. június 5. 20:08
Az Amazon szóvivője ma megerősítette, hogy a negyedik negyedévben már nyereséget könyvelhet el az internetes cég, és bővül a kínált termékek köre is.
Warren Jenson a Wall Street elemzőinek részletesen beszámolt az elért eredményekről, és közölte azt is, hogy a hat éve alapított, ma a világ legnagyobbjaként elismert internetes áruház nyereséges lesz a negyedik negyedévben. Ez lesz az első nettó profit, amit a cég alapítása óta fel tud mutatni, de a tendencia biztató, és 2002-től tartható lesz a nyereségesség. Az Amazon azonban csak kamatokra több mint 2 milliárd dollárt kell, hogy költsön, így nem tartják túl meggyőzőnek Jenson érvelését a megfigyelők.

Mindezek ellenére rengetegen vásárolnak az Amazon.com-on és ez a szám nem csökkent a dot-com válság kirobbanása óta sem. Meglepetést keltett az a bejelentés is, hogy PC-ket is árulni fog a jövőben a cég. Mindenütt visszaesés mutatkozik a személyi számítógépek értékesítésénél, ám David Risher, a cég értékesítési igazgatója változatlanul jónak ítéli meg az internetes PC-értékesítést.

Új szolgáltatás lesz az Amazon Extra, ami azt a célt szolgálja, hogy egy keresett áru mellé egy kevésbé kelendő terméket is kínálnak diszkont áron. Megvásárolhatjuk például a Spartacust 10 dollárért, ha a Gladiátort is megvesszük - írja a CNNfn.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09