RUN – profi üzemeltetéstámogatás

Fekete Gizella, 2001. június 7. 16:14
Már referenciákkal a háta mögött mutatta be ma sajtótájékoztatóján RUN nevű, jellegét tekintve menedzselt IT szolgáltatásként definiálható új szolgáltatásportfólióját az immár a T-Systems márkanevet viselő debis IT Services Dataware (dITS Dataware) Kft.
A tavaly óta idehaza is mind gyakoribb szolgáltatásorientált, gyakran többszörösen összetett IT rendszerek működtetését és üzemeltetését célzó – a rendszerbevezetési projekttel párhuzamosan indított – szolgáltatás leegyszerűsítve három fő, egymást átfedő területet takar, ezek a támogatás, az üzemeltetés és a különböző szintű outsourcing. Közülük az ügyfél által kiválasztott és igényei alapján testre szabott aktuális szolgáltatás a vállalatnál bevezetés alatt álló, vagy már működőképes informatikai rendszer napi munkavégzéshez szükséges és elvárt üzemszerű működését hivatott biztosítani.

A RUN bizonyos elemei korábban is a dITS Dataware portfóliójába tartoztak, mint például a BÉT és a brókerirodáknak nyújtott folyamatos IT támogatás. A mostantól módszertani alapokra, nevezetesen az anyacég, a debis ITS iSMA módszertanára helyezett szolgáltatást igénybe vevők azonban ma már kiválaszthatják, hogy mely informatikai rendszereikhez (pl. szerver, kliensek, alkalmazások, adatbázisok, hálózatok stb.) milyen üzemeltetési tevékenységet (működésmenedzsment, biztonságos működés, változáskezelés stb.), esetenként ezek mindegyikét kívánják-e részleges vagy teljes outsourcing alapon igénybe venni. A hálózatokkal kapcsolatos tevékenységeket és RUN szolgáltatást a Dataholdinghoz tartozó Answare Kft. szakértelmére támaszkodva nyújtják. Az ideális esetben az IT rendszerek implementálásával szinte egy időben, az üzemeltetés támogatásának megszervezésével induló RUN-t igénybe véve garantálható az átadás utáni zökkenőmentes működtetés.

„A RUN szolgáltatás bevezetése – mondta Simonyi Ákos ügyvezető igazgató – a két hazai debis-érdekeltség együttműködése első lépéseinek egyike lesz, mivel igény esetén a dITS Unisoftware IT projektjeivel párhuzamosan is mi építjük ki, majd biztosítjuk a menedzselt IT szolgáltatást.”

A RUN üzletág-igazgatója, Schieszler Tamás ez év végéig az új portfólióból – elsősorban a már futó dITS Dataware projektek mellé nyújtva – 500 millió forint bevételt remél, amit jövőre duplázni kívánnak. A szolgáltatást ma olyan pénzintézetek veszik már többek között igénybe, mint a Kereskedelmi és Hitelbank Rt., a BÉT, az OTP Garancia Rt., illetve a nagyvállalatok közül például a Dégáz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05