Internet és befektetés konferencia

MTI Sajtóadatbank, 2001. június 8. 17:50
A befektetési lehetőségek internetes értékesítése Magyarországon lassan terjed, és az ilyen típusú szolgáltatás súlya korlátozott az egyéb értékesítési csatornákhoz képest - mondta Daróczi Andor, a Concorde Értékpapír Rt. szakértője az Internet és Befektetés címmel rendezett konferencián Budapesten, csütörtökön.
A szakember ennek okát abban látja, hogy a magyar befektetési piac viszonylag kicsi és zárt, csekély a házi használatú számítógépek és az internet elterjedtsége, továbbá egyfajta bizalomhiány érzékelhető a pénzintézetek és az internet biztonsága iránt. Nem utolsósorban a szabályozó környezet is bizonyos mértékben korlátokat szab az internetes üzletág terjedésének.

Az előadásban elhangzott adatok szerint Magyarországon néhány tízezerre becsülhető az online értékpapírszámlával rendelkezők száma, vagyis azoké, akik interneten keresztül végeznek pénzügyi tranzakciókat. Az Amerikai Egyesült Államokban ugyanakkor mintegy 7 millió háztartásban rendelkeznek online értékpapírszámlával, és 53 százalékuk rendszeresen ad internetes pénzügyi megbízásokat.

Daróczi Andor elmondta, hogy a Concorde Rt. - amely az internetes kereskedés egyik úttörője volt Magyarországon - 1999 őszén indította el internetes szolgáltatását. Kezdetben kizárólag tőzsdei megbízásokat teljesítettek az interneten, később külföldi értékpapírokkal, befektetési jegyekkel, kötvényekkel bővítették a kínálatot. Terveikben szerepel életbiztosításokhoz kötődő befektetések értékesítése, továbbá jelzálogkölcsön nyújtása is.

A szakember szerint az internetes befektetésértékesítéssel foglalkozó cégek akkor profitálhatnak az üzletből, ha minél korlátozottabb a függésük a részvénypiactól, vagyis bővítik a termékválasztékot, és a szolgáltatások minél szélesebb körét nyújtják. Nem elhanyagolható szempont az internetes kereskedési lehetőség könnyű elérhetősége és egyszerű használata sem.

Kulcsszavak: trend konferencia Concorde

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09