Symbol PDT 8100 kéziszámítógép

Tóth Kristóf, 2001. június 11. 22:44
A holtsville-i székhelyű Symbol Technologies cég képviselői az angliai Birminghamben egy olyan új dual-input kéziszámítógépet jelentettek be, melybe a felhasználók az eszköz billentyűzetének, valamint érintőképernyőjének segítségével is vihetnek be adatokat.
A Symbol PDT 8100 nincs híján a csatlakoztatási lehetőségeknek sem, hiszen a felhasználók mind a WWAN (Wireless Wide Area Network), mind a WLAN (Wireless Local Area Network) hálózatokhoz könnyedén csatlakozhatnak az új kéziszámítógép segítségével, melyben az eszköz Microsoft-féle Pocket PC operációs rendszer is nagy szerephez jut.

A Symbol PDT 8100-as típusú kéziszámítógép segítségével lényegében bármikor, bárhol hozzá lehet jutni a szükséges információkhoz, így a vállalatok folyamatosan mozgásban levő munkatársainak ideális lehet egy ilyen eszköz használata. A Symbol Technologies cég fejlesztőmérnökei a fejlesztési munkálatok közben rendkívül nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a készülék használata szinte gyerekjáték legyen, így végül is amellett döntöttek, hogy az érintőképernyő mellett egy billentyűzetet is integrálnak az új kéziszámítógépre. A felhasználóknak tehát lehetőségük nyílik arra, hogy a mellékelt elektronikus ceruza segítségével közlekedjenek a képernyőn megjelenő menüvezérelt számítógépes környezetben, de amennyiben úgy gondolják, hogy megmaradnak a jól bevált billentyűs kezelésnél, akkor a billentyűzet használatára is lehetőségük nyílik. A WWAN csatlakoztatási lehetőség révén a felhasználók havi előfizetői díj fejében küldhetnek, illetve fogadhatnak adatokat, a WLAN szabvány támaogatása révén pedig a szabványos 802.11, illetve 802.11b vezeték nélküli hálózatokhoz történő csatlakozás sem jelent különösebb nehézségeket.

Mivel a Symbol cég ezen kéziszámítógépét elsősorban nem a jó fizetéssel rendelkező menedzserek, hanem sokkal inkább a gázóra-, villanyóra- és vízóra-leolvasók fogják majd használni, a Symbol PDT 8100-at megfelelő ütés-, rázkódás- és egyéb hasonló védelmekkel is ellátták, így várhatóan a tartós igénybevétel sem jelent majd gondot az új kéziszámítógép számára.

A StrongArm SA1110-es processzorra épülő Symbol PDT 8100-ast kívánságra nagy teljesítményű lézeres vonalkód leolvasóval is ellátják, így a felhasználási körök száma lényegében végtelen, a cég azonban az újdonságot elsősorban a különböző tesztmérnökök, logisztikai szakemberek, áruházi készletnyilvántartók és közvéleménykutatók számára ajánlja.

Kulcsszavak: pda Symbol +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50