Távközlés - egy hónap (többnyire rossz) hírei

MTI Sajtóadatbank, 2001. június 14. 09:02
Május 29-én a Vodafone 8,1 milliárd fontos éves, adózás előtti veszteséget jelentett tavalyról, habár pénzforgalmi többlete 28 százalékkal nőtt.
Május 24-én a nagyságra harmadik japán távközlési szolgáltató, a Japan Telecom jelezte, hogy a vezetékes szolgáltatásban élesedő verseny miatt idei profitja csökkenni fog.

Május 22-én a brit Kingston Communications távközlési vállalat közölte, hogy a hálózatbővítés miatt tavaly adózás előtti veszteséget szenvedett.

Május 18-án a nagyságra második japán telefonvállalat, a KDDI közölte, hogy a mostani, jövő márciusig tartó pénzügyi évében 3 billió jen bevételre számít, és adózás előtti profitja 84,7 százalékkal, 110 milliárd jenre fog nőni.

Május 17-én a brit Marconi távközlési berendezésgyártó közölte, hogy az év végéig nem várja a piac javulását, de biztosította részvényeseit, hogy az idén növeli profitját.

Május 17-én a legnagyobb japán távközlési szolgáltató, az NTT jelezte, hogy a következő pénzügyi évben a nettó profitja várhatóan 72 százalékkal csökken, elsősorban a vezetékes ágazat visszaesése miatt.

Május 16-án az amerikai távolsági szolgáltató Sprint közölte, hogy rossz kinnlevőségei miatt a profit csökken a második negyedévben és egész évben, jóllehet bevételei nem változnak.

Május 16-án a spanyol Telefónica jelentette, hogy a mobilrészleg és a hazai vezetékes szolgáltatás jó teljesítménye miatt az első negyedévben 25 százalékkal nőtt a tiszta haszon.

Május 16-án a brit Cable and Wireless az amerikai üzlete megtérülésének gyors csökkenését jelentette. Pénzügyi éve első negyedéről a második negyedévre 48 százalékról 18 százalékra csökkent az amerikai üzletág haszonrése.

Május 10-én az európai Colt Telecom adatszolgáltató 58 százalékos forgalomnövekedést jelentett az első negyedévről, és mindjárt azt is közölte, hogy egy éven belül 850 millió dollár új tőkét akar bevonni.

Május 10-én a svéd Telia távközlési vállalat közölte, hogy az idén várhatóan nem növekszik az értékesítés két számjegyű százalékos arányban, amint korábban tervezték. Egyszersmind feladták a próbálkozást a kábeltévérészleg eladására.

Május 10-én jelentette a British Telecom, hogy tizenhét éve kezdődött privatizácója óta először volt negyedévi vesztesége a mostani első negyedévben, a mobilüzlet költségei miatt.

Május 10-én a német Mobilcom közölte, hogy az első negyedévben 68,4 millió eurós működési veszteség érte, a tavalyi utolsó negyedévi 115,3 milliós veszteség után. A veszteséget belső átszervezéssel csökkentették.

Május 9-én adta közre a spanyol Telefónica Moviles, hogy első negyedévi adózás előtti nyeresége 14 százalékkal nőtt a tavalyi első negyedévihez képest, és 277,8 millió euró lett. Ez az elemzői előrejelzések alsó határa volt.

Május 9-én a norvég Telenor adózás előtti profitja 18 százalékos növekedését jelentette az első negyedévről, de ez főleg a német Viag Interkomban birtokolt részesedés eladásának, a kapott 1,18 milliárd dollár vételárnak volt köszönhető.

Május 9-én a japán NTT DoCoMo mobilszolgáltató jó eredményeket közölt a márciussal zárult pénzügyi évről, de előre jelezte, hogy a mobilinternet-szolgáltatás piaca hamarosan telítetté válik.

Május 3-án a TeleDanmark távközlési vállalat visszaeső működési és nettó profitot jelentett az első negyedévről, főleg a svájci és a németországi terjeszkedés költségei miatt.

Május 3-án a France Télécom közölte, hogy első negyedévi bevétele 37 százalékkal nőtt a tavalyi első negyedévihez képest, főleg Franciaországon kívüli piacai és a mobilszolgáltatás jó teljesítménye miatt.

Május 1-jén az amerikai országos száloptikahálózat-szolgáltató Williams Communications közölte, hogy első negyedévi vesztesége nagyobb volt, mint a tavalyi első negyedévi, ennek ellenére éves előrejelzésén nem változtatott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50