SMS-sel akár ingyen is telefonálhatunk

Kollár Csaba, 2001. június 14. 19:10
Sokunkat bosszant, hogy néhány hosszabb beszélgetés miatt akár a megszokott havidíj dupláját kell fizetnünk a mobilszolgáltatónak. Az egyik cég ennek elkerülésére kínál most egy egyszerű megoldást.
Még nem érkezett el az m-commerce ideje. A késés oka, hogy a WAP-os alkalmazásokat a fogyasztók nehezen szokták meg, a hálózatok lassúak, és a GPRS terminálok is csak lassan kerülnek a boltokba. Úgy tűnik, hogy egyelőre a legbiztosabb m-commerce alkalmazás az SMS.

Ezt a gondolatot alapul véve fejlesztette ki a norvég alapítású virtuális operátor, a Sense Communications új szolgáltatását, melyet Svédországban mutatott be. Ennek az a lényege, hogy ha a fogyasztók elfogadják az SMS-ben érkező reklámokat, akkor azok darabjáért az operátor 0,06 eurót fizet. Így akár az egész telefonszámlára is összegyűjthetjük a pénzt. „Folyamatosan fejlesztünk a különféle mobilszolgáltatásokat. Annak érdekében, hogy a fogyasztók kevesebbet fizessenek a telefonálásért, ki kellett találnunk valamit. Ekkor gondoltunk arra, hogy a reklám-SMS-ek a telefondíjak egy részét, vagy akár egészét is fedezhetnék” – nyilatkozta Suzana S. Drakulic, a svédországi Sense AB igazgatója.

A fogyasztóknak nem kell attól tartaniuk, hogy felesleges spameket is kapnak, ugyanis szabadon dönthetnek arról, hogy milyen típusú reklámok iránt érdeklődnek. Ennek a lehetőségnek a hirdetők is örülhetnek, hiszen így nagy valószínűség szerint az SMS-ek címzettjei el is olvassák az üzenetet. Hasonló akcióval már 1997-ben is próbálkoztak, de az megbukott. A Digilog ajánlata az volt, hogy fizet azoknak az embereknek, akik megtekintik a PC-jükön megjelenő reklámokat. Három év után a céget bezárták. Elemzők több reményt fűznek a Sense szolgáltatásához.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50