Az Index a Prímpostára építve újította meg levelezőrendszerét

Stratégiai szövetség "levelező tagozaton"

, 2001. december 5. 08:05
Az Index.hu és a Prím Média stratégiai szövetségre lépett az ingyenes levelezőrendszer szolgáltatás terén. Ennek alapján az Index megújuló elektronikus levelezőrendszerének háttérprogramja a Prímposta - a Prím Online ingyenes levelezőrendszere lett. A két cég közös fejlesztésre is szövetkezett: az Index és a Prím egymást immár stratégiai partnernek tekintve a jövőben közösen teszik egyre "gazdagabbá" ezt a levelezőrendszert.
Az Index felhasználói a tartalomszolgáltatást kiegészítő újabb minőségi szolgáltatáshoz jutnak. Az Index ingyenes e-mail szolgáltatásába, az I-mailbe beépülő Prímposta széles körű szolgáltatási palettájának köszönheti népszerűségét. A kényelmes kezelhetőséget az egyedülálló spamszűrési lehetőségek, a nagyszámú domainnév-kínálat, a Morphologic támogatásával nyújtott többnyelvű helyesírás-ellenőrzés és az ékezetmentesítési funkció biztosítja. Azzal, hogy ez a motor hajtja immár az Index I-mail rendszerét is, a felhasználók száma egyszeriben megduplázódott, és a várakozások szerint a további növekedési ütem is jelentősen felülmúlja majd az eddigi gyarapodást.

Az alapszolgáltatást nyújtó Prímposta volt az első freemail-rendszerek egyike - nemcsak Magyarországon, de világméretekben is -, amely lehetővé tette a levelek WAP-os formátumú kezelését, az úgynevezett feketelistás szerverekről érkező levelek letiltását célzó spamszűrést pedig a hotmail.com-mal egyidejűleg valósította meg. Bár az ingyenes levelezési rendszerek fenntartása alapvetően a webfelületen megjelenített reklámokból történik, a fejlesztők mégis beépítették a POP3-hozzáférés lehetőségét is a beérkezett levelek fiókjához.

Az Index, amely a horizontális, és a Prím, amely a vertikális portálok piacvezetőjének tekinthető Magyarországon, abban bízik, hogy stratégiai együttműködésüknek köszönhetően ez a levelezőrendszer a jövőben sem avul el. Ennek érdekében a két cég folyamatosan gondoskodik új szolgáltatások kifejlesztéséről, bevezetéséről és a várhatóan gyorsan növekvő felhasználói kör egyre színvonalasabb kiszolgálásáról.

Az Index.hu Rt.

[http://www.index.hu]

Az 1999 elején alapított piacvezető tartalomszolgáltató, az Index.hu az online reklámpiacon 42%-os részesedéssel bír. Jelenleg havonta mintegy 450 000-en olvassák, havonta több mint 25 000 000 oldalt töltenek le. Az Index.hu havonta több tízezer, a saját szerkesztősége által előállított hírt, cikket, képet közöl, Magyarország legolvasottabb portálja.

Az Index.hu a tartalomszolgáltatás mellett leányvállalatán, az Omnis Rt.-n keresztül üzleti megrendelők számára nyújt internetstratégiai tanácsadást, megoldásfejlesztést és üzemeltetést, résztulajdonosa a TotalCar című autós vertikális portálnak, valamint az utazási irodák internet alapú infrastruktúra-szállítójának, a FoxArt Kft.-nek. 2000-ben bevételei megközelítették a félmilliárd forintot. A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület az "Év vállalata - 2000" díjjal ismerte el munkáját.

A Prím Média

Az InterNet Kalauz, a Business Online, a VGA Monitor kiadója és a Prím Online üzemeltetője. Az 1991-ben alapított informatikai kiadó az elmúlt év végén tőkeemeléssel részvénytársasággá alakult át. Nem csak a több mint fél évtizede indított internetes folyóiratai, illetve az informatika információbázisaként számon tartott Prím Online révén szerzett piacvezető pozíciót, hanem különféle ASP-tevékenységekben is. Az így végzett szolgáltatások között a Prímposta sokrétűségével és a szolgáltatást magáénak valló site-ok számával ért el egyedülálló pozíciót: ma már Prímposta-motor hajtja az MTI, a Curier, a Népszava, az Est.hu, a Habostorta ingyenes mailjeit, üzemel a rendszer a közigazgatásban (varoshaza.hu domainnévvel), bevezetés alatt van a TVNet-es freemail, és most megjelent a Prímposta-motor az Index levelezőrendszerében is. Ennél is nagyobb karriert futott be azonban a Prím hirdetéskiszolgálója, amely ma már napi 5 millió adview-hoz rendel bannert, linket. Az Adverticumnak elnevezett adserverre - az ASP-tevékenység mellett - a Prím (illetve a rövidesen önálló céggé alakuló Adverticum Rt.) adnetworköt is szervez.

További információ: index-e-mail; jvertes@prim.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50