Mégsem eladó a GTS Magyarország

Galvács László, 2001. június 20. 12:39
Berekesztette közép-európai részlegének eladását célzó tárgyalásait a Global TeleSystems Inc.
A GTS még 2000 novemberében hozta nyilvánosságra, hogy folyamatos vállalatátalakítási törekvései keretében fontolóra veszi a közép-európai érdekeltségek - köztük a hazai piacon nyolc éve sikeres GTS Magyarország - eladását. A közelmúltban azonban sikeresen értékesítette az orosz Golden Telecom vállalatban birtokolt többségi tulajdonrészét, így a vállalat vezetése úgy döntött, megtartja jól működő és stratégiailag is fontos közép-európai (a magyar mellett a cseh, szlovák, lengyel és román) részlegét.

A régióban kimagasló üzleti eredményekkel büszkélkedhet a vállalat, a legutóbbi negyedévben az EBITDA elérte a 3,6 millió eurót, éves szinten 2001-ben pedig a terv 15-20 millió euró EBITDA-val számol, és 100-110 milliós bevételt irányoz elő. A közép-európai régiót vezető szakértő menedzsment céltudatos munkával a régió összes fontos országában erős piaci helyzetet vívott ki a vállalatnak.

"Bár a vállalat számos elgondolkodtató ajánlatot kapott a közép-európai részleg eladásával kapcsolatban, a vállalatvezetés úgy döntött, megtartja a divíziót. A régióba történő további stratégiai befektetések jó példája, hogy az anyavállalat a hazánkban most értékesített 3,5 GHz frekvenciasávok egyikére 550millió forintot bocsátott a magyarországi leányvállalat rendelkezésére. Az egyik 3,5 GHz frekvenciasáv megszerzése új lehetőségeket nyit meg számunkra, így az év során jelentős összegeket fektetünk vezeték nélküli hálózatunk, illetve országos optikai hálózatunk nagyarányú bővítésébe” - mondta Pesti István, a GTS magyarországi vezérigazgatója.

A mostani döntéssel összefüggésben a Global TeleSystems Inc. bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdeményezett a további pénzügyi átszervezésekről a cég által kibocsátott kötvények és elsőbbségi részvények tulajdonosaival.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50