Multimédiás notebookok

Tóth Kristóf, 2001. július 2. 19:10
A Fujitsu PC bemutatta a legújabb, LifeBook C szériás, hordozható számítógépeit, amelyek leginkább a multimédiás képességeik révén válhatnak népszerűvé.
A notebookok esetében manapság leginkább a vékony, könnyű kialakítás és a lehető legnagyobb teljesítmény elérése a céljuk a gyártóknak. Egyre több cég reklámozza úgy a notebookjait, hogy azok teljesítménye felér egy mai modern asztali számítógépével is. A Fujitsu úgy gondolta, hogy ha már egyszer az asztali PC-k hatékonysága egyre inkább mérvadó, akkor olyan hordozható számítógépeket kell kifejlesztenie, amelyek multimédiás képessége jobb, mint az eddigi modelleké.

Az új LifeBook C szériás notebookok elsősorban az üzletemberek számára készülnek, de a cég minden olyan felhasználónak ajánlja ezeket, akik számára fontos a hatékonyság és a mobilitás. Sara Nelson, a Fujitsu egyik vezetője elmondta, hogy az új számítógépek a nagy teljesítmény mellett egyszerű használatot biztosítanak, amelynek köszönhetően a kezdő felhasználók is bátran használhatják azokat.

Mivel a multimédiás alkalmazások meglehetősen erőforrás-igényesek, ezért a cégnek olyan hardverkomponenseket kell alkalmaznia, amelyek megfelelnek ezen szoftvereknek. A vásárló két konfiguráció közül választhat, amelyeket természetesen igényeinek megfelelően bővíthet további eszközökkel. A LifeBook C szériás notebookokba a 800 vagy a 850 MHz-es Intel mobil Pentium III processzorok kerülnek bele. Ezek nemcsak a hatékonyságról gondoskodnak, hanem a SpeedStep technológia révén az akkumulátorokat is kímélik. Az Intel processzorok mellett a számítógépekben megtalálható többek között 256 MB memória és 20 vagy 30 GB kapacitású merevlemezek is.

Az új LifeBook C notebookok 14,1 colos, XGA felbontású kijelzőkkel készülnek. Ezek az ATI RAGE Mobility-P grafikus vezérlőhöz csatlakoznak, amelyhez 8 MB memória tartozik. A számítógépekbe a Yamaha audiorendszere került bele. Támogatják az IEEE 1394 technológiákat, valamint a notebook esetében egyedülálló módon négy darab USB portot tartalmaznak. Ezekhez szkenner, nyomtató, digitális kamera, különböző meghajtók és egyéb USB-kompatibilis perifériák csatlakoztathatók. A vásárló igényeinek megfelelően rendelhet még CD-ROM, DVD, CD-RW vagy DVD/CD-RW meghajtókat is, és tetszése szerint választhat a Microsoft Windows 98SE, a Windows Millennium vagy a Windows 2000 operációs rendszerek közül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05