A TechX kiállításon nem a PC-k lesznek fókuszban

Tóth Kristóf, 2001. június 23. 21:18
Ha esetleg eddig valaki még nem hitte volna el a PC-s iparban tapasztalható gazdasági nehézségekről szóló híreket, az most megbizonyosodhat a dologban, ugyanis a korábban PC Expo névre hallgató rangos New York-i számítástechnikai szakkiállítás az idén a TechX nevet viseli, ami egyáltalán nem véletlen.
Szakértők szerint a kiállítás átkeresztelésére azért volt szükség, mert a rendezvény korábbi nevének alkalmazása az idén már nem lett volna méltó, ugyanis ez évben korántsem a személyi számítógépek lesznek a fókuszban. A TechX kapuit a jövő hét keddjén nyitják meg, és az elvárások szerint elsősorban az új generációs kéziszámítógépek, az otthoni digitális szórakoztatóberendezések, a nagy teljesítményű notebookok és a legújabb USB-hubok lesznek jelen a legnagyobb számban.

"Szerintem az utóbbi időkben tapasztalható egyre rosszabb PC-s eladási mutatók mindenképpen azt is jelentik, hogy a felhasználókból valamilyen szinten már hiányzik az új PC-k és PC-s alkatrészek iránt korábban mutatott rajongás, lelkesedés, és ezt minden bizonnyal a TechX kiállításon is tapasztalni lehet majd. Úgy gondolom, hogy amennyiben valaki végigmegy a TechX standjai körül, akkor olyan látogatókkal találkozhat majd, akik sokkal kevesebb érdeklődést mutatnak az újdonságok iránt, mint azt tették az elmúlt években" - nyilatkozta a ZDNet-nek Stephen Baker, az NPD Intelect piackutató cég igazgatója.

Szakértők szerint az asztali számítógépek piacán eddig még soha sem volt olyan rossz év, mint az idei, ami azt eredményezi, hogy sokkal nagyobb hangsúly tevődik az olyan különböző hordozható elektronikus berendezésekre, mint amilyenek például a mobiltelefonok, a kéziszámítógépek vagy a notebookok. Ennek természetesen rendkívül örülnek az ilyen termékeket gyártó társaságok, a PC-s cégek azonban már annál kevésbé. Több PC-gyártó már korábban észbe kapott, és rájött arra, hogy ha az asztali számítógépekből manapság már nem lehet annyit eladni, mint a korábbi években, akkor új piaci szegmensekbe kell betörni. Így tett többek közt a Compaq Computer és a Dell Computer is, és valljuk be, ezt egyáltalán nem tették rosszul, hiszen gondoljunk csak a Compaq kéziszámítógépek szinte mindent elsöprő sikerére.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09