Novell iFolder: adattárolás, fájlszinkronizáció, biztonsági másolat

, 2001. június 25. 12:08
A Novell Inc. bejelentette Novell iFolder nevű termékét, amely függetleníti a felhasználókat egy konkrét számítógéptől, ha információkra vagy fájlokra van szükségük. Segítségével a felhasználók biztonságosan hozzáférhetnek fájljaikhoz bármilyen, az internetre csatlakozó számítógépről, a világ bármely részéről. A Novell iFolder egyesíti az internetes adattárolást, a biztonsági másolatok készítését és az automatikus fájlszinkronizációt.
A hálózaton áramló információmennyiség ugrásszerű növekedése miatt egyre nehezebb a különböző számítógépeken és hálózatokon tárolt adatok nyomon követése. A cégek és az egyéni felhasználók számára az információ tárolása és elérése egyre nagyobb kihívást jelent. A Novell iFolder segít e probléma megoldásában.

A Novell iFolder a Novell NDS eDirectoryt vagy bármilyen más LDAP v3 támogatású címtárat használ a biztonságos felhasználóazonosításhoz. A Novell iFolder együttműködik a Novell NetWare 5.1 és a Windows NT/2000 szoftverekkel, és részét képezi az év folyamán megjelenő NetWare 6 csomagnak.

A Novell iFolder segítségével a felhasználó fájljai akár az irodai vagy az otthoni számítógépről, egy hordozható számítógépről, vagy akár egy internetkávézóból is azonnal elérhetők. Kapcsolat nélküli munka esetén az adatok a kapcsolódás pillanatában azonnal frissítésre kerülnek. A titkosítás pedig biztonságossá teszi a szinkronizációt és a biztonsági másolatok készítését.

A Novell iFolder biztosítja fájlok és alkalmazások elérését egy szabványos webböngésző segítségével bármilyen számítógépről; megváltozásuk esetén automatikusan frissíti az adatokat több munkaállomáson keresztül is. A felhasználók számára lehetővé teszi a kapcsolat nélküli vagy az on-line munkát, miközben automatikusan frissíti a fájlokat. Titkosítja a fontos fájlokat, így akadályozva meg a jogosulatlan hozzáférést mind szállítás közben, mind a szerveren történő tárolás során. A fájlokat automatikusan egy szerveren és több munkaállomáson tárolja, így megelőzi az adatvesztést. Biztosítja a helyi gépeken található központi adatok központi ellenőrzését és biztonsági másolatok centralizált készítését. Az internetszabványok nyújtotta előnyök segítségével a fájl hozzáférhetővé tétele és a fájlkezelés az elektronikus üzletviteli stratégia részévé válik. Minimalizálja a szükséges sávszélességet, mivel csupán a fájlok változásait közvetíti, nem a teljes fájlt. Növeli a termelékenységet, hiszen segítségével a felhasználó által használt összes számítógépen ugyanazon információk lelhetők fel.

A Novell iFolder for NetWare 5.1 and Windows NT/2000 június 19-től kapható a Novell hivatalos viszonteladóin és megoldásszolgáltatóin keresztül. Szolgáltatói szerződések megkötésére is lehetőség van. A Novell iFolder az év során megjelenő NetWare 6 szoftvernek is részét képezi majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50