Berlin után Budapesten is az Oracle eredményeiről

Szabó Hédy, 2001. június 28. 04:21
A múlt heti Oracle Open World berlini (és Európa másik három városában is zajló) eseményei után az Oracle Hungary kedden Budapesten is beszámolt a sajtónak az Oracle pénzügyi eredményeiről és az Oracle 9i új szolgáltatásairól. Az igazán friss hírt az jelentette, hogy az Oracle EMEA által meghirdetett verseny fődíját két magyar diák nyerte: két debreceni egyetemista San Franciscoba repülhet "2nd-Hand WebShop"-juknak köszönhetően.
Laufer Tamás, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója, tegnap adta át a győzteseknek járó fődíjat Földvári Krisztiánnak és Gábor Andrásnak. "Óriási eredménynek tartom, hogy több tucat európai pályázóból magyar diákoknak sikerült ezt a kitűnő eredményt elérni" - mondta az ügyvezető.

Ugyancsak óriási eredmény, amit az Oracle a nehéz gazdasági körülmények között teljesített az elmúlt negyedévben, amikor is a várakozásokat felülmúló nyereséget ért el. A Prim Online-on már a múlt heti berlini bejelentések idején közzétett nemzetközi eredményekhez Laufer Tamás hozzátette a 2000-es naptári évre számított magyarországi adatokat: a cég bevétele megközelítette a 10 milliárdot, az adózás előtti nyereség pedig 1,8 milliárd forint volt. A legnagyobb ügyfelük a MÁV volt, a legnagyobb gazdasági hír pedig a HP-vel közösen tavaly bejelentett marketplace indulása: a Malév lesz az első szerződő ügyfél, amely jelentős megtakarítást ér el azzal, hogy informatikai beruházását ezen a piactéren keresztül hajtja végre.

Az Oracle 9i legfőbb erényeként Klotz Tamás technológiai igazgató is csak ugyanazt tudta kiemelni, amit Berlinben az amerikai szakértők: az Oracle gyorsabb fürtözéses technológiával új irányt jelölt ki az iparág számára. Az Oracle 9i lényegében láthatatlanná teszi a háttérben meghúzódó hardvert, vagyis a rendszerek egyszerűen skálázhatók, bővíthetők újabb és újabb számítógépek fürtbe-kötésével az alapszoftver módosítása nélkül.

A mai sajtótájékoztatót zárva Deme Csaba marketing igazgató foglalta össze az Oracle Open World múlt heti eseménysorozatát, amelynek közel 30 ezer résztvevő élőben is tanúja volt.

Kulcsszavak: Oracle Oracle-hu adatbázis

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09