RealPlayer most már Symbian operációs rendszeren is

Tóth Kristóf, 2001. június 30. 11:19
A Symbian, a következő generációs mobiltelefonok vezető operációs rendszer szállítója, és a RealNetworks internetes médiaszolgáltató társaság bejelentette, hogy szövetséget kötöttek a Symbian operációs rendszer alatt elérhető mobil multimédiás megoldások körének bővítésére.
A szövetség eredményeképp a RealNetworks is a Symbian Technology Partner Program tagja lett. A bejelentés időpontjától kezdődően már kereskedelmi forgalomban is elérhető a RealPlayer Mobile, ami Symbian operációs rendszer alatt működik. A RealPlayer Mobile lesz az első médialejátszó, amit a következő generációs kézikészülékekkel szállítani fognak, és teljes mértékben optimalizálják a Symbian OS 6-ra.

A szoftver elérhető az Európában már bolti forgalomban levő Nokia 9210 Communicator mobiltelefonra is. A RealPlayer Mobile támogatja a RealAudio és RealVideo fájlok letöltését vagy helyből történő megnézését is a 9210 Communicatoron. A RealPlayer jelenleg nagyon népszerű médialejátszónak számít 200 millió regisztrált egyedi felhasználójával. A digitális média interneten történő továbbítására a RealSystem iQ biztosít egy univerzális architektúrát, amely bármilyen platformról bármilyen eszközre képes továbbítani az adatokat, beleértve a következő generációs mobilkészülékeket is.

A RealNetworks megfelelő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy sikeres legyen a mobilmédia piacán is, hiszen jelenleg az internetes weblapok 85 százaléka tartalmaz valamilyen RealNetworks formátumban levő médiát, így ezzel a társaság a piacvezető internetes streaming média platformot biztosítja az internetes közösség számára.

"A mobilpiac nagy lépést tett előre az új mobilmédia-megoldás kereskedelmi forgalomba történő bevezetésével, és a Symbian OS, a RealPlayer Mobile illetve a Nokia 9210 Communicator együttese az első mobilmédia-élményt biztosítja az üzleti és az egyszerű felhasználók számára is" - nyilatkozta Mark Edwards, a Symbian marketing osztályának alelnöke.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50