Hongkong ad otthont az LG Philips CRT vállalkozásnak

Tóth Kristóf, 2001. július 2. 22:03
Az újonnan alakult LG Philips Displays Holding BV, a koreai LG Electronics Inc. és a holland Koninklijke Philips Electronics NV CRT képcsöveket gyártó közös vállalata a közelmúltban Hongkongot választotta a társaság nemzetközi központjának.
Az új, képcsőgyártásra specializálódott társaság, amely mintegy 4 milliárd dollár indulótőkét tudhat magáénak, 50%-ban képezi az LG Electronics tulajdonát, a fennmaradó 50% pedig a Philipsé lesz. Az LG Philips Displays még július első felében megkezdi működését, derült ki a két alapító társaság sajtótájékoztatóján.

Az LG Electronics és a Philips komoly célokat tűzött ki az újonnan létrehozott közös vállalat számára. A csúcsminőségű CRT (Cathode Ray Tube - katódsugárcső) képcsöveket gyártó társaság az előállítás megkezdését követő egy év alatt mintegy 6 milliárd dolláros bevételt szeretne elérni.

Philippe Combe, az LG Philips Displays elnök-vezérigazgatója, valamint S. P. Koo ügyvezető igazgató és vezérigazgató-helyettes egy csütörtökön megrendezendő, hongkongi konferencián várhatóan további részleteket fognak bejelenteni a társaság pontos céljairól, valamint a jövőt illető terveikről.

A dél-koreai központú LG Electronics, valamint a holland Philips Electronics júniusban jelentették be, hogy a közeljövőben egyesíteni fogják CRT képcsöveket gyártó üzletágaikat. A két társaság együttműködése nem új keletű. Az LG Electronics és a Philips Electronics szoros együttműködésének eredménye az LG Philips LCD Co. Ltd., amely cég a folyadékkristályos kijelzőket (LCD) ez idáig is a két cég közös vállalataként gyártotta.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50