1 millió dolláros felsőoktatási tendert nyert meg a Haitec Magyarország

, 2001. július 12. 17:24
A Haitec Magyarország Kft. nyerte a Miskolci Egyetem teljes számítástechnikai infrastruktúrájának megújításására kírt meghívásos tendert. Az üzlet tejes értéke meghaladja az 1 millió dollárt, és a rendszereket még az őszi tanévkezdet előtt le kell szállítani, üzembe kell állítani.
A Miskolci Egyetem több, mint 12.000 hallgatóval és tanárral az ország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye, amely kiemelkedő szerepet tölt be a keleti országrész szakmai és kulturális életében. A számítástechnikai infrastruktúra gerincét ma egy IBM RS 6000 szerver farm alkotja nagyjából 5000 regisztrált felhasználóval, kb. 2000 PC alapú munkaállomást kiszolgálva. A rendszer mérete azonban folyamatosan nő: a felhasználók száma hamarosan el fogja érni a tízezret, a munkaállomásoké pedig a háromezret.

A megnövekedett informatikai igényekkel való lépéstartáshoz elengedhetetlenné vált az IT infrastruktúra korszerűsítése, amelynek pénzügyi alapjait a Magyar Kormány által felvett világbanki kölcsön teremtette meg.

Az oktatási és kutatási számítástechnikai infrastruktúra korszerűsítésére kiírt meghívásos tender eredményét a közelmúltban hirdették ki. A győztes Haitec Magyarország Kft. több mint 1 millió dollár értékben fog szállítani központi szervereket, könyvtári és multimédia szervereket, valamint Windows és UNIX alapú különböző teljesítménykategóriába tartozó munkaállomásokat. Az eszközök nagy része IBM gyártmányú, központban egy 7 node-ból álló IBM RS/6000 SP konfigurációval. Mindamellett a portfólióban szerpelnek SGI Multimédia szerverek és SUN szerverek ill. munkaállomások is. Az alkalmazói szoftverek között lesznek általános irodai, munkacsoportos és internetes alkalmazások, CAD és egyéb mérnöki alkalmazások, valamint teljesen egyetem-specifikus workflow alkalmazások is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05