Továbbfejlesztett biztonság a Cisconál

, 2001. július 16. 11:21
A Cisco lényeges mértékben továbbfejlesztette SAFE biztonsági rendszerét és két új, a Cisco IOS szoftvert használó útválasztót mutatott be – a Cisco 806 Broadband Gateway Routert és a Cisco 1710 Security Access Routert.
Az új útválasztókat, amelyek speciális biztonsági és útválasztási funkciókat nyújtanak a kis és közepes hálózatok, fiókirodák és a vállalati mobil munkatársak számára, speciálisan a szélessávú modemekkel már rendelkező ügyfelek e-business alkalmazásainak biztonságos üzemeltetéséhez optimalizálták.

A Cisco 806 Broadband Gateway Router biztonságos, megosztott, a Cisco IOS technológiájára épülő hozzáférést tesz lehetővé a kis irodák és a mobil munkatársak számára. A Cisco 806 vállalati szintű biztonsági funkciókat tartalmaz, többek között állapotfigyelő (stateful) tűzfal és IPSec 3DES titkosítást használó VPN-ek kialakítását teszi lehetővé.

A Cisco 1710 Security Access Router speciális útválasztási és átfogó biztonsági funkcionalitást kínál a kis és közepes cégek, valamint a kisebb fiókirodák számára. Ilyen funkciók többek között a hardver által támogatott, a vezeték sebességével megegyező IPSec 3DES titkosítás (T1/E1 sebességek!), maximum 100 egyidejű VPN-alagút használata, állapotfigyelő tűzfalak, behatolás-felderítés, valamint kifinomult útválasztási és QoS-funkciók.

Két résszel bővült a SAFE rendszer. Az első a kis és közepes, illetve távoli felhasználókat tartalmazó hálózatok vállalati szintű biztonsági szolgáltatásainak kialakításához nyújt laborban tesztelt, kiforrott irányelveket. A második a VPN-nel kapcsolatos tervezési szempontokat – például az extranetek kialakítását – részletezi és ajánlásokat tartalmaz mindenféle méretű cég számára.

Kulcsszavak: security hálózat Cisco

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50