Thomson HDTV újdonságok

Tóth Kristóf, 2001. július 16. 21:24
A Thomson Multimedia cég képviselői a napokban számos új terméket jelentettek be, melyek közé tartozik többek közt egy folyadékkristály-szilícium technológiára épülő HDTV, valamint több új egyéb HDTV televízió és monitor.
A fogyasztói elektronikai eszközök piacán egyre nagyobb részesedéssel rendelkező Thomson szóvivői ezenkívül azt is bejelentették, hogy 9,5 millió dollárt kívánnak befektetni a cég juarezi (Mexikó) HDTV gyártóüzemébe, valamint az új RCA Scenium márkanév mellett azt is nyilvánosságra hozták, hogy a cég egy teljesen új globális marketing stratégia kialakításán dolgozik, melynek következtében a cég termékei a jövőben egyre inkább versenyképesek lehetnek majd a piacon.

A Thomson vezetői elmondták, hogy nagy fantáziát látnak a HDTV technológiában, ugyanis a jövőben ebben a piaci szegmensben várható a legnagyobb fejlődés. A Thomson azonban nem csak a levegőbe beszél akkor, amikor a HDTV technológiát szóba hozza, hiszen a cég képviselői bejelentették, hogy hamarosan már kereskedelmi forgalomban is kapható lesz az az 50 colos képátlóval rendelkező vadonatúj RCA Scenium HDTV, melyet idén januárban mutattak be először egy kiállításon, és amely a rendkívül fejlett folyadékkristály-szilícium technológiára épül. A cég képviselői elmondták, hogy már csak az utolsó tesztek vannak hátra, és ha minden jól megy, akkor hamarosan forgalomba kerül az egész pontosan Thomson RCA Scenium L50000 HDTV nevet viselő televízió. Az újdonság a projektoros TV-k között könnyűsúlyúnak számít a maga 45 kilogrammos tömegével, és a 45 centiméteres mélysége sem túl vészes, a készülék ára viszont annál inkább, hiszen a Thomson ezért a HDTV-ért nem kevesebb, mint 6999 dollárt (~2,1m Ft) kér majd el a vásárlóktól.

A Thomson újdonságai közé tartozik még egy "hétköznapibb" technikával ellátott 65 colos képátlójú új projektoros HDTV is, a Thomson HD65W20, mely "csak" 5000 dollárba (~1,5m Ft) kerül. Az RCA Scenium termékcsaládba tartozik a Thomson PHD50300, mely egy olyan 50 colos képátlóval rendelkező HD, vagyis nagyfelbontású plazmamonitor, melynek árcéduláján 15000 dolláros (~4,5M Ft) összeg fog szerepelni. A cég képviselői elmondták, hogy még az idén napvilágot lát majd a 32 colos képátlójú D32TF20 és a 36 colos képátlójú D36TF20 típusú TruFlat HDTV is, melyek várható ára azonban egyelőre még nem ismert.

Kulcsszavak: Thomson HDTV televízió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50