A Dell PowerVault új, szalagos tárolótermékei

, 2001. július 17. 09:48
A Dell két új taggal bővítette PowerVault tárolótermék-családját. A két új termék egyszerűsíti az adatok konszolidálását és akár 75 százalékkal csökkenti az adatok szalagra mentési idejét.
Az új Dell PowerVault 136T és PowerVault 128T szalagos könyvtár az egyre népszerűbb Linear Tape-Open (LTO) szabványt követi, és kifejezetten költséghatékony adatmentési megoldást kínál, megabájtonként mindössze fél centért. Az LTO szabvány szerint készült termékek gyártófüggetlen módon együttműködnek egymással és csereszabatosak.

A PowerVault 136T biztonsági adattároló és visszaállító termék elsődlegesen a nagy háttértártár-kapacitást igénylő vállalatoknak készül. A Dell PowerVault 130T-hez képest hatszor nagyobb a kapacitása és négyszer gyorsabb az adatátviteli sebessége, tehát a tipikusan nyolc órát igénylő adatmentésekkel két óránál is rövidebb idő alatt végez. A PowerVault 136T beépített rendszerfelügyeleti diagnosztikával rendelkezik, és maximálisan 14,4 TB kapacitást képviselő 72 LTO kazettát és hat LTO meghajtót támogat. A gyorsaságra és sokoldalúságra tervezett PowerVault 136T Fibre Channel útválasztóval is rendelhető, s ebben a kialakításban közvetlenül SAN tárolóhálózatra köthető, ami csökkenti a LAN adatforgalmát. A Fibre Channel útválasztó a vonatkozó 2 GB-os szabvány követelményeit is teljesíteni fogja, a szabvány általános elterjedését követően. Az adattároló webes eszközzel felügyelhető, tehát a hálózati rendszergazdák az interneten keresztül diagnosztizálhatják, konfigurálhatják, és frissíthetik meghajtóit és firmware vezérlőprogramjait.

A PowerVault 128T mini-szalagkönyvtár még ebben az évben piacra kerül. Alapkivitelben ideális a kisvállalatok számára, de felbővíthető a nagyvállalatok igényszintjére is. A PowerVault 128T a PowerVault 130T-nél kétszer nagyobb kapacitású és másfélszer gyorsabb. A könyvtár 4 TB-ig bővíthető, legfeljebb 20 LTO kazettát támogat, és webes felületen keresztül egyszerű módon felügyelhető.

A Dell emellett frissítette PowerSuites Data Protection szoftverét, amellyel a LAN megkerülésével a SAN tárolóhálózaton végezhető az adatmentés, a most már mindkét könyvtár szerves részét képező Fibre Channel-SCSI útválasztó közbeiktatásával.

Az IDC becslése szerint a középkategóriájú szalagkönyvtárak világpiacának összesített éves növekedése (CAGR) 16 százalék, s az OEM gyártók ebből származó árbevétele pedig 2005-ben eléri a 2,8 milliárd dollárt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05