A RealNetworks szövetséget kötött az Activisionnel

Tóth Kristóf, 2001. július 18. 22:26
A RealNetworks egyezményt kötött az Activisionnel, az interaktív szórakoztatást szolgáló termékek piacának egyik vezető fejlesztő, kiadó és terjesztő társaságával, amely szerint a RealNetworks a nemrég beindított RealArcade nevű szolgáltatásának keretében népszerű Activision játékokat fog terjeszteni a jövőben.
A RealArcade egy ingyenes játékszolgáltatás, aminek segítségével a fogyasztók számos játékot tölthetnek le, kipróbálhatják őket megvásárlás előtt, és kedvenc játékaikat könnyedén rendszerezhetik. Az Activision a kiadója többek között olyan sikerjátékoknak, mint például a Tony Hawk's Pro Skater, a Mat Hoffman's Pro BMX, vagy a QUAKE III Arena.

A RealNetworks további terjesztési szövetségeket jelentett be a The Groove Alliance-szel, ez a társaság web alapú játékokat fejleszt, illetve terjeszt, és a SoliTaire! Networkkel, ez a társaság az internetböngészőkben játszható kártyajátékokat készít. Ezekkel az új kapcsolatokkal kiegészítve a RealArcade immár több mint 50 vezető játékfejlesztő és kiadó cég támogatását élvezi. A szolgáltatás májusi beindítása óta a játékosok a RealArcade szoftvert félmillió alkalommal töltötték le.

"Úgy gondoljuk, hogy a fogyasztók már nagyon várják a lehetőséget, hogy kipróbálhassák, megvásárolhassák és letölthessék az Activision, illetve más innovatív játékkészítők legnépszerűbb játékait a RealArcade szolgáltatásain keresztül" - nyilatkozta Andrew Wright, a RealNetworks játékokkal foglalkozó részlegének általános menedzsere. "Az Activision kiváló termékeit a RealArcade könnyű használhatóságával és digitális terjesztési lehetőségeivel kombinálva a PC-játékokat kedvelők nagyszerű lehetőséget kapnak az új játékok beszerzésére" - tette hozzá.

A terjesztési szövetségek bejelentésén kívül a RealNetworks négy új, letölthető játékot mutatott be. Az új játékok név szerint: a Diamond Mine a Popcap Gamestől, a Claw és a Get Medieval a már jól ismert Monolithtól, és végül az Assimilation a nagy-britanniai Small Rockets Entertainmenttől.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05