A Fujitsu előrukkol az eddigi legerősebb S sorozatú notebookjával

Tóth Kristóf, 2001. július 19. 22:25
A Fujitsu Computers bejelentette az S-4572-t, mely az S széria legerősebb tagja. A gépben DVD-vel kombinált CD-RW meghajtó található, amely az S sorozathoz egyedileg fejlesztett modulcsatlakozón keresztül kapcsolódik a számítógéphez, lehetővé téve, hogy menet közben is írhassunk CD-t, illetve nézhessünk filmet.
A legújabb S, amely 750 MHZ-s Pentium III processzort tartalmaz, a magas teljesítmény mellett is alacsony energiaigényű, köszönhetően a Speedstep technológiának, ami az akkumulátor energialeadását optimalizálja, épp ezért a használati idő is megnövekszik 2,24 órára. Az egy A4-es lapnál nem nagyobb szerkezet ráadásul nem több mint 1,75 kg-t nyom. Ezzel a Fujitsu Siemens Computers megalkotta a legkönnyebb multibay koncepciójú notebookot, jelentős szeletet hasítva ezzel ki magának az ultra-hordozható gépek piacából.

A cég alelnöke így kommentálta a dolgot: "A mai igények azok, hogy a felhasználók bárhol, bármikor magas szintű technikát tudjanak használni. Az S-4572 egy asztali PC teljesítményét és rugalmasságát nyújtja, csak éppen egy ultra-hordozható formában. A kiváló akkumulátor-élettartam és a szolgáltatások széles köre, gondolok itt elsősorban a kombinált CD-író-DVD kombinációra, egy újfajta szabadságot ad használójának, aki így pénzt és időt is meg tud takarítani."

Azok számára, akik munkájuk során erősen támaszkodnak a mobilszámítógépekre, a biztonság kulcsfontosságú, ugyanis a géphez való hozzáférés kevésbé ellenőrizhető, illetve a lopások veszélye is nagyobb, mint asztali gépek esetében. Az S-4572 egy integrált smartkártya olvasóval is fel van szerelve az alap biztonsági rendszer részeként, nem pedig csak lehetséges kiegészítőről van szó. A BIOS és a merevlemez esetén alkalmazott kettős password rendszer lehetővé teszi, hogy a winchesterről az adatokat csak megfelelő azonosítás mellett lehessen olvasni, még abban az esetben is, ha másik számítógép van a notebookhoz csatlakoztatva.

A mobil munkaeszközök egyre növekvő száma miatt az adminisztrátoroknak egyre nagyobb kihívást jelent egy adott vállalat ilyen felszereléseit rendben tartani. Az Fujitsu gép éppen ezért tartalmazza a DeskView-t, amely program a technikai beállításoktól kezdve a hardverhibákig rengeteg dolgot figyel a számítógépben. Ezzel a rendben tartásra fordított költség csökken.

Az internetelérésről hálózati kártyával kombinált 56K-s modem gondoskodik, a könnyebb használhatóságról pedig érzékeny touchpad. Hardware: 12.1"-os kijelző, 10-20GB HDD, 256MB RAM, 1 bővítőhely. Támogatott operációs rendszerek: Windows 98SE, Windows ME, Windows NT4, Windows 2000 és Ready to Experience Windows XP.

Kulcsszavak: notebook Fujitsu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50