Karóraként viselhető zenelejátszó

Tóth Kristóf, 2001. július 19. 22:58
A Panasonic legújabb hordozható digitális zenelejátszója nemcsak praktikus, de emellett rendkívül stílusos, igényes darab, amely karóra méretével szinte már mindennapi viseletnek tűnhet.
Az SV-SD75 Audio Player a Panasonic E-wear termékvonalának legújabb darabja. A karóraként viselhető, kék színű borítással ellátott zenelejátszó bizonyára nem lesz útban használata közben. Az 55 grammos, fémborítású eszköz meglehetősen robosztusnak, erősnek tűnik, ráadásul kivehető kék óraszerű tokjából, és akár zsebre is dughatjuk.

Az apró eszköz nagy kijelzőt kapott, ami az érezhetően leegyszerűsített kezelési funkciókkal együtt igen kényelmes használatot tesz lehetővé. Az öt nyomógomb, valamint a dial (tárcsa) mindazonáltal számos hasznos funkciót rejt magában. Az SV-SD75 egy 64 MB-os Secure Digital flash kártyát használ adattárolóként, amelyet a lejátszóhoz mellékelt PC-s kártyaolvasóval tudunk elhalmozni zeneszámokkal. A lejátszó memóriakártyájára alapesetben körülbelül egy órányi zene fér, de amennyiben a kártyára másoláskor az mp3 helyett az AAC (Advanced Audio Coding) formátumot választjuk, ez az időtartam kibővülhet. A formátumon kívül lehetőségünk van az mp3 fájlok bitrátájának lecsökkentésére is, amely - a minőség rovására - tovább növeli a felmásolható zeneszámok mennyiségét. A Panasonic eszköze a WMA fájlok lejátszására sajnos nem képes.

A Panasonic új zenelejátszója nem egy olcsó darab, emellett a Secure Digital kártyának vannak bizonyos felhasználást illető korlátozásai, amelyekről a kézikönyv mélyen hallgat. Amennyiben a zeneszámok jogszerű forrásból származnak, hallgatásuk csak bizonyos időtartamig, illetve meghatározott alkalommal lehetséges. Az 50x15x49 mm-es eszköz egy botteleppel működik (AAA), ára pedig 248 dollár.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09