Sugárzásmentes headset

Kollár Csaba, 2001. július 20. 19:22
Az RF3 cég olyan headsetet fejlesztett ki, aminél minimális a veszélye annak, hogy a fejet káros sugárzás éri.
A hagyományos headsetek vezetéket használnak arra, hogy a hangot a fülhallgatóba közvetítsék, ami elektromágneses sugárzást kelthet a fejben. Most a Unical Enterprises/Northwestern Bell Phones bemutatatta egy új változatát az alacsony sugárzású headsetnek. Az AirCom technológiájának a használatával a hangokat vezeték nélkül lehet továbbítani, ami újdonságnak számít az eddigi mobiltelefon-haedsetekhez képest.

"Az elképzelés, hogy a hangot egy levegővel telített csőben továbbítsák, már régebben megszületett, hiszen az orvosi fonendoszkóp, illetve sztetoszkóp is így működik. A tudósok világszerte komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy megoldják a mobiltelefonok sugárzásának a problémáját” – állítja Orrin Klitzner, az RF3 Next Generation Cellular Headset kutatója. Majd így folytatja: „elégedettek vagyunk az RF3 Next Generation Cellular Headsettel. Az elektromos vezeték levegővel töltött csőre történő kicserélésével gyakorlatilag nulla a fejet ért káros sugárzás mértéke.”

Elemzők szerint, ha nem is egyértelműen bizonyítható a mobiltelefonok és egyéb elektromos berendezések szervezetre gyakorolt káros hatása, a fogyasztók egyre többször választanak olyan terméket, ahol a sugárzási érték alacsony, még akkor is, ha az esetleg többe kerül. Így nagy valószínűség szerint az RF3 által kifejlesztett headset is népszerű lesz. A készüléket hivatalosan augusztus 1-jétől lehet megvásárolni, vagy online megrendelni a www.rf3now.com címről, a mobiltelefontól függően 50-60 dollár áron. A headset kompatibilis a legtöbb telefonnal, de elképzelhető, hogy Amerikában, illetve Európában egyes készülékekhez átalakító szükséges.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50