Internetes fotóművészeti árverés

, 2001. július 20. 21:29
Magyarországon először kerül sor fotóművészeti alkotások árverésére az interneten. Az Artphoto Galéria és a Habostorta közös szervezésben megvalósuló aukció számos érdekességet tartogat az érdeklődők és gyűjtők számára. Az eladásra kínált alkotások a kortárs magyar fotóművészet jelentős alkotóinak kiemelkedő művei, melyekre július 23. és augusztus 24. között lehet ajánlatot tenni.
A kínálatban Balla Demeter, B. Müller Magda, Eifert János, Féner Tamás, Gulyás Miklós, Horváth Péter, Hemző Károly, Járai Rudolf, Jung Zseni, a Kármán-Novák szerzőpáros, Koncz Zsuzsa és Stalter György képei szerepelnek. Az alkotások egyedi számozott példányok, amelyek műtárgyként különleges értéket képviselnek.

A szervezők célja, hogy az árveréssel felhívják a figyelmet a művészi fotográfia lehetőségeire a magyar és nemzetközi műtárgypiacon, és egyben alkalmat adjanak a különleges és egyedi alkotások megvásárlására. A képek kikiáltási ára is tükrözi a magas művészi színvonalat: az alkotásokra negyven- és százezer forint közötti kezdő ajánlattal lehet licitálni. Mindegyik képhez rövid ismertető tartozik, amely a képek keletkezéséről vagy alkotóművész életpályájáról ad összefoglalót.

Az árverés a Habostorta árverési oldalán, azon a helyen indul, ahol már több, sikeres aukció, köztük a Kieselbach Galéria festmény-aukciója megmutatta, hogy az internetes árverés már Magyarországon is életképes értékesítési csatorna. Az árverés az Artphoto Galériából (www.artphoto.hu) vagy a Habostorta honlapjáról (www.habostorta.hu) érhető el.

Az aukció során eladásra kínált képeket az érdeklődők az Antenna Hungária Átrium Galériában (1119 Budapest, Petzvál J. u. 31-33.) 9 és 17 óra között, július 23-tól augusztus 15-ig, hagyományos kiállítás keretében is megtekinthetik.

Kulcsszavak: onlineszolg aukció

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50