Az AT and T felülmúlta az előrejelzéseket

MTI Sajtóadatbank, 2001. július 25. 07:36
Az amerikai At and T telefonszolgáltató a második negyedévben részvényenként 4 centes nyereséget ért el, jóval kevesebbet a tavalyi második negyedévi 47 centnél, de így is felülmúlta az átlagosan 3 centes elemzői előrejelzéseket.
Az At and T, amely tőzsdére akarja vinni négy üzletágát, a kemény versenyt és a távolsági beszélgetések alacsony tarifáit okolta az eredmény romlásáért. A távolsági beszélgetések bevétele jobban visszaesett, semhogy ezt a kábbeltévés üzletág jó eredménye és az adatátvitel növekvő forgalma ellensúlyozhatta volna - írták a negyedéves beszámolóban.

A teljes forgalom visszaesése lényegében a távolsági beszélgetések bevételének visszaesését tükrözi, miközben az adatátvitel és a széles sávú szolgáltatások forgalma majdnem 14 százalékkal bővült. A harmadik negyedévre 2 és 5 cent közötti nyereséget várnak részvényenként, kevesebbet, mint a piaci elemzők, akik átlagosan 6 centet jósolnak jelenleg.

A folytatódó üzletágak második negyedévi forgalma 13,33 milliárd dollár volt, 3 százalékkal kisebb, mint a tavalyi második negyedévben. Július 9-i hatállyal leválasztották és független cégbe szervezték az AT and T Wireless részleget. Az AT and T-nél tervezik további részlegek kiszervezését és tőzsdei elindítását is, közte az üzleti ügyfelekkel, a magánügyfelekkel és a széles sávú szolgáltatásokkal foglalkozó részlegét.

A szerkezetváltó tervek tavaly októberi bejelentése óta az AT and T részvénye 22 százalékot vesztett New Yorkban az általában gyengülő piacon, habár az S and P 500-as mutató ezalatt csak 10 százalékot esett vissza. Hétfőn 20,05 dolláron zárt az AT and T a New York-i értéktőzsdén, 4 százalékkal gyengébben, mint pénteken.

Kulcsszavak: +céginfo AT&T

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09