Mobil ujjlenyomat-érzékelő

Kollár Csaba, 2001. augusztus 2. 21:24
A közelmúltban a Fujitsu is belépett az ujjlenyomatérzékelő-üzletágba, és meggyőződése szerint ez új stratégiai lehetőségeket jelent a számára a mobilkommunikációban.
Az ujjlenyomat-azonosítás – amely a még a közelmúltban is csak elméleti szinten működött – mára már a gyakorlati életben is megjelent. E gyakorlat mobilkommunikációs részében kíván a Fujitsu saját fejlesztéseivel meghatározó szerepet betölteni.

A tervek szerint a Fujitsu először októberben kívánja bemutatni fejlesztését, de azt már most elárulta, hogy a megoldása egy szilícium alapú félvezető eszköz, ami állandó működést biztosít optikai alkatrészek felhasználása nélkül. A Fujitsu Laboratories Ltd. megvette a licencet az amerikai Veridicom Inc.-től, hogy az ujjlenyomat-azonosító eszköz hardver- és szoftverrészeit egyaránt fejleszteni tudja. A Fujitsu „átgondolva üzletági stratégiáját” úgy döntött, hogy komoly pénzeket fektet az ujjlenyomat-érzékelő eszközök fejlesztésébe, mely eszközök az újonnan megjelenő mobiltelefonokban is alkalmazásra kerülhetnek.

Az ujjlenyomat-ellenőrzés jövedelmező üzletnek tűnik. Japán előrejelzések szerint 2004-ben ezek a termékek nagymértékben hozzájárulhatnak a mobilkommunikációs cégek bevételeinek növekedéséhez. A Fujitsu optimizmusát jellemzi, hogy a teljes piac mintegy 40%-át akarja uralni. Az ujjlenyomat-ellenőrzésre épülő technológia nagyon fontos az m-commerce és m-szolgáltatások fejlesztésénél, valamint a 3G-nél is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09