Önkonfiguráló, fokozott biztonságú az új Wi-Fi hálózati megoldás

, 2001. augusztus 9. 10:35
A 3Com forgalomba hozta 11 Mbps sebességű Wireless LAN Access Point 6000 termékét, amely minden eddigi megoldásnál költségkímélőbb, és egyszerűbb módon teszi lehetővé vezeték nélküli helyi hálózatok létesítését és üzemeltetését.
A 3Com 11 Mbps sebességű Wireless LAN PC kártyával és az azon levő XJACK antennával kombinálható, Wi-Fi tanúsítással rendelkező Wireless LAN Access Point 6000 minden eddiginél egyszerűbben telepíthető, felügyelhető és sokkal biztonságosabb. Az új hozzáférési pont számos új szolgáltatást kínál. Közülük a legfontosabbak a következők:

60 másodperc alatt üzemkész – Csak a vezetékes LAN hálózatkapcsoló vagy hub egységével kell összekapcsolni, és be kell dugni a konnektorba. Ezt követően a Wireless LAN Access Point 6000 minden kezelői beavatkozás nélkül beállítja magát, hogy felismerjék és használni tudják a vezeték nélküli kliensek.

Dinamikus kapcsolatbiztonság, a felhasználói név és jelszó hitelesítésével – a szokásos 40-bites Wired Equivalent Privacy (WEP) kulccsal ellentétben, amely minden felhasználóra nézve azonos és manuális módosítást igényel, az Access Point 6000 128 bites titkosító kulcsokkal védi a hálózatot az illetéktelenek ellen, mégpedig úgy, hogy minden felhasználónak saját kulcsot készít a bejelentkezés pillanatában. Az új hozzáférési pont emellett opcionális felhasználói név/jelszó szolgáltatást is kínál, amely révén kisebb szervezetek is élni tudnak az eddig csak a nagyvállalati felhasználók számára elérhető RADIUS-alapú rendszerekben használthoz hasonló hitelesítési lehetőségekkel.

A felhasználók automatikusan kapcsolódnak a hálózatra – A felhasználók nyugodtan barangolhatnak a hozzáférési pontok és IP hálózatok között, anélkül, hogy új IP címet kellene kérniük, vagy ismerniük kellene a vezeték nélküli hálózat nevét (ESSID).

Automatikusan a legjobb rádiócsatornát használja – Az Access Point 6000 automatikusan a bekapcsoláskor rendelkezésre álló legjobb minőségű rádiócsatornát választja ki.

Távtáplálás az Ethernetről – Nem kell hálózati kábelt vezetni az Access Point 6000 egységekhez, s ezzel idő és jelentős költség takarítható meg. A fenti szolgáltatások révén a műszaki ismeretekkel nem rendelkező felhasználók is élvezni tudják a vezeték nélküli hálózat nyújtotta előnyöket, különösen a termelékenység növekedése és a teljes élettartamra vetített hálózatköltség csökkenése területén.

Kulcsszavak: hálózat Wi-Fi 3Com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50