Tech Data - az idén 15 milliárd forintos forgalom

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 21. 09:32
A főleg számítástechnikai eszközök disztribúciójával foglalkozó Tech Data Magyarország Kft. az idén várhatóan 15 milliárd forint forgalmat ér el, ami gyakorlatilag megegyezik a tavalyi eladások összegével - közölte Diószeghy Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
Az amerikai Tech Data magyarországi leányvállalata csak viszonteladókat szolgál ki. Az eladások megkönnyítésére fél évvel ezelőtt a társaság megkezdte az interneten keresztüli forgalmazást is, ez azonban egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezzel összefüggésben Diószeghy Zoltán elmondta: azt várták, hogy havi eladásaik mintegy 15 százaléka az interneten keresztül történik majd, ám csupán 1-1,5 százalékos arányt sikerült elérniük.

Az ügyvezető szerint ez is mutatja, hogy Magyarországon még nem igazán elterjedt az interneten keresztüli kereskedés. Hozzátette: az európai átlag jóval a magyar fölött van, s meghaladja a 10-15 százalékot. A magyarországi helyzet megváltoztatására a Tech Data ősszel kampányt indít, amelynek során személyesen is megpróbálják meggyőzni vevőiket az internetes vásárlás előnyeiről.

Kulcsszavak: Tech Data-hu +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50