Xbox: halaszt a Microsoft

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 28. 08:13
Több mint negyedévvel halasztja első, nagy üzleti várakozásokkal beharangozott játékkonzoljának piaci bevezetését a Microsoft. A japán s vele a nemzetközi "piacnyitás" eszerint november elejéről február végére tolódik - derül ki a hétfői jelentésekből.
A Microsoft épp a japánokkal - a Sony PlayStation 2, illetve a Nintendo GameCube játékaival - szeretné felvenni a versenyt ezen az ígéretesen fejlődő piacon. Egyelőre nem szolgált indokkal, miért tolódik Xbox nevű játékának külföldi startja. A két japán újdonság forgalmazását még ebben az évben indítják el, a Nintendo az amerikai piacon is startra kész november első felében, bár ő is közel két hónappal tolta a forgalmazás kezdetének eredeti időpontját

Az AP hírügynökség jelentése szerint azonban az amerikai piacra a terveknek megfelelően, azaz november elején megérkezik az Xbox, mégpedig 300 dolláros áron. A cég illetékese ennek kapcsán kiemelte, hogy szeretnék látni az amerikai piaci sikert, hogy ennek hullámát meglovagolva próbálják meghódítani Japánt, az újdonság vélhetően második legnagyobb piacát. Várhatóan ezt követően jön Európába a Microsoft-újdonság.

Kulcsszavak: Microsoft konzol Xbox

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05