Magyarországi képviseletet nyit a NETASQ tűzfalgyártó

forrás Prim Online, 2011. február 3. 15:02

Magyarországi képviseletet nyit a NETASQ, a legnagyobb, tisztán európai érdekeltségű hálózatbiztonsági eszközöket fejlesztő vállalat.

Az 1998-ban alapított, francia székhelyű NETASQ az EMEA régió 40 országában 750 minősített rendszerintegrációs partnerrel van jelen, és kizárólag magas biztonságú IT-megoldások fejlesztésére fókuszál. A mintegy 110 főt foglalkoztató NETASQ éves árbevétele 20 millió euró, amelynek 80 százaléka a magán szektorban, 20 százaléka pedig az állami szektorban értékesített termékekből és szolgáltatásokból származik. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a színvonalas biztonsági oktatásra; minősített partnerhálózatán keresztül biztosítja ügyfelei számára a NETASQ-színvonalú terméktámogatást.

A NETASQ fő terméke az Active Secure Qualification (ASQ) behatolásvédelmi technológiára épülő UTM (Unified Threat Management) tűzfalcsalád. Az UTM tűzfal a vállalatok méretétől függetlenül garantál teljes körű hálózati felügyeletet, biztonsági szűrést, tűzfallal integrált behatolásvédelmet és valós idejű sebezhetőség-vizsgálatot. A piacon egyedülálló módon kizárólag a NETASQ tűzfalakat hagyták jóvá egyszerre az EU, valamint a NATO Restricted titkosítási szinttel rendelkező dokumentumok kezelésére. Emellett az eszközöket az International Common Criteria EAL4+ v3.1 (ISO 15408 és ISO 18045) szabvány szerint is minősítik. Az Európai Unió támogatását élvező magas biztonsági szintű tűzfalakat Franciaországban fejlesztik és Németországban szerelik össze, a technológia tehát teljes mértékben európai kutatás-fejlesztésen alapul.

A NETASQ által nyújtott magas szintű biztonságot a kormányzati és katonai szervezeteken kívül számos olyan európai nagyvállalat is választja, mint például a FIAT, a PSA Peugeot Citroen, a Renault, a British Telecom, az Orange Business Services, a Heineken, a Telindus, a HSBC Bank, a UBS. a Banque de France, az EDF Energy, a Decathlon, a Cora, az AFP hírügynökség, a Securitas, a Le Figaro vagy éppen a Premier League, a University of Cambridge és a Vöröskereszt.

Hazai képviselet

A NETASQ termékcsalád teljes körű hazai képviseletét a Yellow Cube, a magyar tulajdonú IT-biztonsági disztribúciós cég látja el. Az államigazgatási és vállalati referenciákkal rendelkező vállalat vírusvédelemmel és spamszűrő megoldásokkal is foglalkozik, így például Magyarország második legnagyobb ingyenes levelezőrendszerében kétmillió magyar postafiók spamszűrését végzi. A Yellow Cube nem csak forgalmazóként, de biztonsági szakértőként is régóta jelen van a hazai piacon, az elmúlt év során már elindított hálózatbiztonsági képzéseivel pedig a NETASQ háromszintű (Admin, Expert és Expert+) szakmai minősítéseinek megszerzésére is folyamatosan lehetőséget biztosít. A Yellow Cube több mint 300 viszonteladóból álló partneri hálózatával az egész ország területén biztosítja a NETASQ hálózatbiztonsági eszközök elérhetőségét és szakértő beállítását.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Tudjuk, hogy kritikus a jelszavak cseréje, de mégsem tesszük meg

Egy friss felmérés szerint bár a lakosság háromnegyede gondolja úgy, hogy meg kell változtatni bizonyos időközönként az online felületeken használt jelszavakat, egyharmaduk nem teszi ezt meg. Sőt, az internetes vásárlók ötöde minden felületen ugyanazt a belépési azonosítót használja. A biztonságos internethasználathoz azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az ilyen alapvető adatvédelmi beállításokkal. Éppen ezért az OTP Mobil egy edukatív, online információs kampányt indított, melyben gyakorlati, egyszerűen alkalmazható tanácsokkal, tippekkel látja el az internetezőket. 

2024. április 12. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09