Elérhető a Microsoft Office 365 béta változata

forrás Prim Online, 2011. április 18. 12:06

A magyar nyelven is használható szolgáltatáscsomag a számítási felhő segítségével, online kínálja a folyamatosan frissített Microsoft Office, SharePoint Online, Exchange Online és Lync Online alkalmazásokat.

Az Office 365 tavaly októberben, a korlátozott béta változat elérhetőségével mutatkozott be a piacon, az akkor felkért vállalkozások tesztelői próbaüzemben használhatták a Microsoft Office, SharePoint Online, Exchange Online és Lync Online szolgáltatásait. A Microsoft a bétaverzióval kapcsolatos visszajelzések alapján tökéletesítette az Office 365-öt annak érdekében, hogy az új felhő alapú szolgáltatás az ügyfelek minél szélesebb igényeit elégítse ki.
A mostantól elérhető nyilvános béta változat Magyarországon, és a világ további 37 országában összesen 17 nyelven (köztük magyarul is) felhasználók milliói számára teszi elérhetővé a legkorszerűbb felhő alapú online szolgáltatásokat.

Munkára készen: bárhol, bármikor, bármilyen eszközzel
Az október óta tartó tesztidőszakban világszerte több mint 100 000 szervezetnél próbálták ki a Microsoft Office 365 szolgáltatásait, a visszajelzések független szakértőktől, kis- és középvállalkozásoktól valamint nagyvállalati felhasználóktól is érkeztek a fejlesztőközpontba.

„A Microsoft felhő-alapú irodai szolgáltatásait évek óta használják a világ olyan jelentős szervezetei mint például a Kraft Foods, a Starbucks, a The Royal Mail Group és a svéd Vöröskereszt. Kifejezetten inspiráló volt számunkra, hogy a korlátozott béta tesztben történő részvételre regisztrált szervezetek több mint 70 százaléka olyan kis- és középvállalkozás volt, amelyek kevesebb, mint 25 alkalmazottal dolgoznak. Mindez azt is bizonyította, hogy az Office 365 által felkínált funkciók tökéletesen megfelelnek a kis- és középvállalkozói szektor azon képviselőinek, akik a nagyvállalati szegmensben működő versenytársaikhoz hasonló, professzionális, korszerű irodai alkalmazásokat kívánnak használni, de eddig nem találtak számukra minden tekintetben megfelelő megoldást.”
– mondta Kirk Koenigsbauer, a Microsoft Office üzletágának alelnöke.

„A Magyarországon működő kis- és középvállalkozások számára egyedülálló lehetőséget kínál az Office 365, mivel külső és belső kommunikációjukhoz ugyanazokat a szolgáltatásokat és funkciókat használhatják, mint a nagyvállalati szektor szereplői – így megszűnhet az a korábbi versenyhátrány, amit a legkorszerűbb informatikai háttér hiánya okozhatott. A kis- és középvállalkozások igényeihez remekül igazodik az Office 365 rugalmassága, mivel a számítási felhő adottságainak kihasználásával egy rugalmasan skálázható és nem utolsó sorban nagyon kedvező árú IT-háttér segíti a cégeket üzleti céljaik elérésében.” – mondta Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.

Az Office 365-re, illetve a felhő alapú számítástechnikára való áttérés során a felhasználóknak nem szükséges megváltoztatni a korábban megismert és megkedvelt irodai alkalmazásokhoz kötődő szokásaikat, sőt, a számítási felhő közbeiktatása éppen azt teszi lehetővé, hogy a vállalkozások eszköz- és helyfüggetlen használattal növelhessék hatékonyságukat.

Az alkalmazottak számára jelentősen egyszerűsödik a kommunikáció: új lehetőségek nyílnak a csoportmunkában is, mivel gyakorlatilag bármilyen eszközről (asztali PC, noteszgép, okostelefon) és bárhonnan elérhetik az olyan megszokott irodai alkalmazásokat, mint például a Microsoft Office-t.
A vállalkozások gazdasági és informatikai vezetői pedig olyan megbízhatóan és biztonságosan működő informatikai környezetet kapnak, amelynek kapacitását mindenkori igényeik szerint, az aktuális IT-erőforrásszükséglethez igazítva változtathatják meg, ugyanakkor az irányítás egy kézben marad, az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokra azonban a korábbiaknál kevesebb erőforrást kell biztosítaniuk.

Teljes körű szolgáltatás a vállalkozás méretétől függetlenül
A kisvállalkozások egy 15 perces bejelentkezést és regisztrációt követően 5,25 eurós havidíj ellenében hozzájuthatnak az Office Web Apps, az Exchange Online, a SharePoint Online és a Lync Online alkalmazásokhoz, valamint egy önálló honlaphoz akár már egy felhasználótól.
A közepes és nagyobb méretű vállalatok számára kialakított Office 365 konstrukciók számos új lehetőséget kínálnak: például havi 1,79 eurós előfizetői díjért egy alap e-mail szolgáltatást kínáló licenc változatot is választhatnak – de a nagyvállalati Office 365 keretein belül most első alkalommal van lehetőség a Microsoft Office Professional Plus irodai szoftvercsomag havidíjas megvásárlására is.
Felhasználónként havi 22,75 euróért az ügyfelek az Office 365 E3 csomagban hozzáférhetnek az Office Professional Plus szoftvercsomaghoz is. A csomag e-mail, hangposta, nagyvállalati kapcsolati háló, azonnali üzenetküldés, web portál, extranet, video és webkonferencia szolgáltatásokat, valamint bizonyos klasszikus szoftverlicenceket is magában foglal. Mindezeken túl a hét minden napján 24 órában működő telefonos ügyfélszolgálatot is tartalmaz az előfizetés.

Az Office 365 elérhetősége
Az Office 365 végső verziója Magyarországon 2011 során lesz elérhető, de azok, akik most elkezdik tesztelni a béta változatot, nyugodtan tehetik, hiszen az ott felhalmozott felhasználói adatokat az induláskor automatikusan továbbvihetik az éles szolgáltatásba. Így nem lesz szükségük átállásra vagy migrációra, és már a mai nappal megkezdhetik az Office 365 használatát.

További információk az Office 365 nyilvános béta verziójának szolgáltatásairól a következő webcímen érhetők el: http://Office365.hu
 

Kulcsszavak: Office office Microsoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50