A XXI. század palatáblája: iPad az egyetemeken

Vértes Judit, 2011. május 3. 23:16

Az Oklahoma állambeli Állami Egyetemen készített tanulmány szerint az iPad használata mind a diákok, mind a tanárok számára megkönnyíti a munkát, és csökkenti a kiadásokat. A 2010-es év őszi szemesztere alatt két szak 5 kurzusán használták az iPad-et, az egyetemi iPad Pilot Program keretében. A diákok költségei jelentősen csökkentek, másolatoknbhelyett olcsóbb digitális jegyzeteket használtak. Pusztán a jegyzetek elektronikus úton történő elérésével két szemeszter alatt megspórolnak annyi pénzt, amennyi egy iPad megvásárlására elegendő.

A hallgatók ezen kívül rengeteg oktató szoftvert találtak az Apple alkalmazások között, kiegészítve az interneten talált lehetőségeket. A tabletet természetesen hagyományos jegyzetelésre is tudták használni.

A tabletek használatát más iskolákban is bevezették. A pennsylvaniai Seton Hill Egyetem minden nappali tagozatos hallgatója tabletet kapott, éppúgy, mint egy Maine állambeli iskola tanulói.

A felmérésből kiderült, hogy a tanulók 75%-a szerint az iPad használata fokozza a tanulás örömét. Mindössze 3%-a a hallgatóknak mondta azt, hogy kiiratkozna arról a kurzusról, amelyik előírná az iPad használatát.

Az iPad használata csökkenti mind a fakultás, mind a diákok költségeit, és növeli a teljesítményt. Azok a tanárok, akik kurzusaikon használták, támogatják az iPad általános bevezetését az egyetemeken.

Kulcsszavak: egyetem iPad

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05