Már mikroméretben is elérhetők 32 GB-os tárolók

forrás Prim Online, 2011. június 20. 20:19

A Verbatim új 10-es sebességosztályú SDHC (Secure Digital High Capacity) memóriakártyái minimum 10 MB/sec adatátviteli sebességet garantálnak. A kártyák gyors írási sebességük és hatalmas kapacitásuk révén kiválóan megfelelnek a nagy memóriaigényű digitális fényképezőgépek és videokamerák igényeinek, de olyan SDHC kártyákat fogadó eszközökhöz is tökéletesek, mint a mobiltelefonok, a táblagépek, vagy az MP3 lejátszók. Az SDHC kártyák 4-32 GB-os kapacitással, hagyományos és mikro méretben egyaránt kaphatóak.

Az SDHC kártyákat kompatibilis digitális fényképezőgépekhez, hordozható lejátszókhoz, videokamerákhoz, okostelefonokhoz, PC-khez és egyéb eszközökhöz tervezték. A HD videózás és a nagyfelbontású fényképezés, illetve a mobil alkalmazások terjedésével megnőtt az igény az egyre nagyobb tárolókapacitásra és az egyre gyorsabb adatátvitelre. Ezért az SDHC kártyák a maximális sebesség helyett minimumsebességet garantálnak – ez a Class 10 osztályú kártyáknál másodpercenként 10 MB. A kártyák a nagy kapacitásigényű alkalmazásokhoz kifejlesztett, és a magas minőségű videózásra különösen alkalmas FAT32 fájlrendszert alkalmazzák. A Verbatim SDHC kártyái tökéletesen megfelelnek az összes érvényben lévő SD szabványnak, és a véletlen adatvesztés elkerülése érdekében írásvédelemmel is ellátták őket. Az SDHC kártyák ugyanolyan formátumúak, mint az SD kártyák, de csak az SD 2.0 szabványnak megfelelő SD eszközzel használhatók.

MicroSDHC kártyák mobiltelefonokhoz

A microSDHC a jelenleg forgalomban levő legkisebb memóriakártya, kifejezetten mobiltelefonokhoz fejlesztették ki. Ez az apró kártya alig fogyaszt energiát, így nem terheli a mobiltelefon akkumulátorát. A kártyákkal GPS-ek, MP3 lejátszók, illetve digitális kamerák, PDA-k és táblagépek is tárkapacitása növelhető az eredeti többszörösére – anélkül, hogy az eszköz működési sebessége észrevehetően lassulna. A kompatibilis eszközök palettája napról napra bővül, és a Verbatim microSDHC kártyák az SD átalakító segítségével hagyományos SDHC kártyahelyben is használhatóak.

A 4 GB-os Verbatim SDHC kártyák már 3500 Ft-tól elérhetők, míg 32 GB-os társaik kb. 21 000 Ft-tól.

Kulcsszavak: adattárolás Verbatim

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50