Intuitív navigáció a legújabb iGO primo 2.0 navigációs szoftverrel

forrás Prim Online, 2011. augusztus 24. 17:56

Az NNG prémium szoftvere új, intelligens funkciókat kínál, így a PND és az utólag beépíthető készülékek mostantól még hasznosabb útitársak: proaktív szolgáltatásaik tovább segítik és még könnyebbé teszik a navigációt.

Az NNG Kft. bemutatta a hardvergyártó partnerek számára fejlesztett iGO primo 2.0-t, a cég vezető navigációs szoftverének legfrissebb verzióját. Az új program mérföldkövet jelent a személyes navigáció fejlődésében, mivel intuitív funkcióinak köszöhetően túlmutat az egyszerű gépi irányítás eddig ismert lehetőségein. A szoftver egyedülálló módon egyesíti a létező összes információforrást - a térkép- és POI-adatokat, a regisztrált vezetési sebességet és a gyors újratervezést -, és ezáltal különleges  navigációs élményt nyújt a PND felhasználók számára. A frissített verzió új, intuitív navigációs funkciókkal bővült, így a program képes értelmezni a vezető viselkedését, és azonnali megoldást kínál a mindennapi közlekedési helyzetekben.

A torlódás elkerülése funkció a jármű lassulása alapján felismeri a forgalmi dugókat az autópályákon, még akkor is, ha a TMC-szolgáltatás azokat nem jelzi előre. Ilyen esetekben - az időveszteség elkerülésének érdekében - a készülék ahelyett, hogy változtatlanul tovább tervezné az eredeti útvonalat, azonnal több lehetséges elkerülő útvonalat ajánl fel. A valós idejű alternatív útvonal funkció pedig a zsúfolt belvárosi csomópontokhoz közeledve a keresztutak igénybe vételével kínál alternatív útvonalakat a felhasználók számára. Ha a tervezett útvonal ellenére a sofőr letér az autópályáról, a program a hagyományos navigációs szoftverekkel ellentétben nem próbálja meg mindenáron visszatéríteni az eredeti útvonalra. A tippek letéréskor funkció segítségével igyekszik megfejteni a módosítás okát és releváns tippeket adni (benzinkutak, pihenőhelyek, stb.), majd  ezek elfogadása esetén módosítja az eredeti tervet.

Az iGO primo 2.0 intuitív navigációjának része a parkoló az úti cél közelében funkció is, amely megkeresi és az úti céltól való távolság szerinti sorrendben mutatja meg a megfelelő parkolóhelyeket anélkül, hogy kutatni kellene a POI-adatbázisban.

Az egyedülálló, intuitív navigációs megoldás diszkréten látja el a vezetőt hasznos javaslatokkal. A tippek automatikusan jelennek meg a navigációs készülék képernyőjén, így a funkciók, lehetőségek és a hasznos helyek közötti keresés nem vonja el a sofőr figyelmét a vezetéstől. A felhasználó egy mozdulattal elfogadhatja a kijelzőn megjelenő módosítási lehetőséget, és a program a választásnak megfelelően tervezi újra az útvonalat.

Az iGO primo 2.0 további újdonságai között megtalálható a hangalapú úticél-meghatározás és a személyre szabható vezetői profilok, melyek lehetővé teszik a különböző beállítások megadását több felhasználó esetén is. A flottamegoldások gyártóinak pedig továbbfejlesztett haszongépjármű-funkciók állnak rendelkezésére. A jelenlegi frissítés az 1.2-es verziót váltja fel az iGO Navigáció portfóliójában, és már világszerte elérhető az NNG partnerei számára.

Kulcsszavak: GPS Nav N Go

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50