ThinkPad tablet és Lenovo roadshow

forrás Prim Online, 2011. augusztus 26. 15:26

A Lenovo ma hazánkban is bejelentette Android 3.1 operációs rendszerrel szállított új üzleti tabletjét. A bejelentéssel egy időben a cég elindította  “Lenovo DO Tour” elnevezésű road show-ját, mely Európa kilenc országába fog ellátogatni. A road show célja, hogy bemutassa a Lenovo legújabb termékeit és technológiáit, közelebb hozza a vállalatot a vásárlókhoz. Budapestre szeptember 16-án érkezik a kamion.

A ThinkPad Tabletet kifejezetten az állandóan mozgásban lévő szakembereknek fejlesztették ki. Választható digitális ceruzájával, normál méretű USB portjával, SD kártyaolvasójával és mini HDMI csatlakozójával, valamint a szintén választható, legendás minőségű, optikai TrackPointtal rendelkező külső billentyűzet dokkolóval a ThinkPad Tablet valódi üzlettárssá válhat. Az NVIDIA Tegra 2 dual core processzorok pedig gondoskodnak a párhuzamos feladatok megfelelő sebességű futtatásáról, a még gyorsabb web böngészésről Flash támogatással, illetve a kis fogyasztásnak köszönhetően a hosszú akkumulátor üzemidőről.
 
Az adatok védelméről a többszintes biztonsági rendszer gondoskodik, míg az olyan üzleti megoldások, mint például a lopásgátló szoftver vagy a Computrace* – mely lopás vagy elvesztés esetén működésképtelenné teszi a gépet – jelentősen megkönnyítik az IT szakemberek munkáját. További biztonsági jellemzők közé tartozik a virtuális alkalmazásokat támogató Citrix, a beavatkozás-mentes telepítést lehetővé tevő LanDesk és a levelezés biztonságáról gondoskodó Good Technology.
 
A ThinkPad Tablet 10,1 hüvelykes képátlóval és WXGA (1280x800) felbontású kijelzővel rendelkezik, súlya pedig nem éri el a 750 grammot. A kiváló IPS kijelző 178 fokos betekintési szöget biztosít, időtállóságáról pedig a karcmentes Corning Gorilla üveg gondoskodik.
 
ThinkPad Tableten utazás közben is gond nélkül dolgozhatnak az üzletemberek, Microsoft Office dokumentumaik megtekintésében és szerkesztésében a DataViz „Documents to Go” alkalmazása támogatja őket. Ha csak gyors jegyzetet készítenének, a speciális ThinkPad digitális ceruzával lejegyezhetik gondolataikat, melyet a táblagép automatikusan digitalizál. Ha még nagyobb rugalmasságra van szükségük, akkor a külső billentyűzettel rendelkező dokkolót csatlakoztatva kényelmesen és gyorsan gépelhetnek, illetve a pöcökegér segítségével könnyedén navigálhatnak.
 
A WiFi kapcsolattal, az ingyenes 2GB-os felhő alapú tárhellyel, a normál méretű USB kimenettel, az SD kártyaolvasóval és a Lenovo egyedülálló fájlmásoló eszközével a felhasználók könnyedén megoszthatják egymással és más eszközeikkel média fájljaikat és dokumentumaikat. A prezentációk során a beépített mini-HDMI port segítségével egy külső monitorhoz csatlakoztathatják a táblagépet, így a felhasználói élmény tovább fokozható. Emellett könnyedén szinkronizálhatják fájljaikat és mappáikat minden alkalommal, amikor egy Windows 7-es számítógéphez csatlakoztatják a tabletet.
 
Olyan alkalmazásokkal, mint pl. a ooVoo, a kettős HD kamerának köszönhetően kristálytiszta videokonferenciát kezdeményezhetnek. Folyamatosan kapcsolatban lehetnek barátaikkal, üzleti partnereikkel a Lenovo exkluzív SocialTouch alkalmazását használva, ami a közösségi hálókat, e-maileket és naptár bejegyzéseket egyetlen könnyen kezelhető felületbe integrálja.
 
A ThinkPad Tablet számos eszközhöz és hálózathoz tud csatlakozni rendszergazdai beavatkozás nélkül. A felhasználó vállalati hálózati jelszavának megadása után a Good for Enterprise speciálisan hitelesített alkalmazással egyszerűen és biztonságosan csatlakozhat a hálózati eszközökhöz és a vállalati levelezéséhez. Az adatbiztonságról többszintű biztonsági rendszer gondoskodik, mely magába foglalja az SD kártya titkosítását, az elveszett eszköz használhatatlanná tételét és egy lopás gátló szoftvert.
 
A ThinkPad Tablet vásárlói hozzáférhetnek a Lenovo teljes vállalati-szintű szolgáltatás portfóliójához, többek közt a ThinkPlus terméktámogatáshoz, ami az üzleti vásárlók számára közvetlen kapcsolatot biztosít a Lenovo erre a területre specializálódott tapasztalt szakembereivel, akik a tablet és Android specifikus területen is képesek segítséget nyújtani. Továbbá opcionálisan megvásárolhatják a Tablet Protection szolgáltatást, mely fedezetet nyújt az üzleti ügyfeleknek a nem garanciális sérülések esetén is, legyen szó működési vagy strukturális hibáról,  leejtés, leöntés, elektromos hullámok vagy egyéb hatások okozta sérülésről, mely hétköznapi használat során következett be.  Mindezeken kívül a nagyvállalatok részére elérhetőek a gépek egyedileg testreszabott és telepített rendszerekkel, így biztosítva, hogy a kicsomagolás után azonnal használatra készen álljanak. 
 
Az Android Marketen megtalálható ezernyi alkalmazáson kívül a Lenovo tablet felhasználók hozzáférhetnek a Lenovo Alkalmazás Bolthoz, ahol olyan népszerű alkalmazásokat vásárolhatnak meg, melyeket kifejezetten a Lenovo tabletek számára fejlesztettek. A Lenovo Alkalmazás Bolt rendkívül széles választékot kínál például zenei tartalmakból, könyvekből, üzleti hatékonyságot növelő eszközökből, közösségi hálózati, időjárás-jelentő vagy nyomtató alkalmazásokból.
 
A 16 GB-os ThinkPad Tablet WiFi-vel rendelkező modellje szeptember végétől bruttó 139.900F-tól, a 32GB-os 3G-vel rendelkező modellje pedig várhatóan 179.900Ft-tól lesz elérhető a hazai forgalmazóknál. A ThinkPad tablet 1 év szerviz garanciával kerül a piacra. Az alapgarancia opcionálisan további 2 évvel, 3 évre bővíthető.
 
A bejelentéssel egy időben a cég elindította  “Lenovo DO Tour” elnevezésű road show-ját, mely a világhálón is nyomon követhető lesz. A www.lenovodotour.com/hu oldalon az érdeklődők a road show-val kapcsolatos aktuális információk mellett hamarosan egy játékot is találnak. Az online versenyben kilenc kihívásra lehet nevezni olyan témákban, mint például a környezetvédelem, oktatás, egészség és fitness, technológia vagy a művészet és dizájn. A nyertesekre számos Lenovo termék, fődíjként pedig egy egyhetes pekingi utazás vár. A játék a Lenovo Magyarország facebook oldalán keresztül is elérhető.

Kulcsszavak: Lenovo Tablet PC roadshow

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis magyarországi csapata. A vezető logisztikai ingatlancég a Prologis Park Budapest-Sziget II-ben egy 350 négyzetméteres festménnyel emlékezik meg a környék állat- és növényvilágáról, ezzel is felhívva a figyelmet a fenntarthatóság és az élővilág tiszteletben tartásának fontosságára.  

2024. április 22. 19:32

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50