Tweetelj, keress és vezess! – Közösségibb navigáció a TomTomtól

forrás Prim Online, 2011. augusztus 29. 09:33

Immár sofőrként is biztonságosan tweetelhetik menetidejüket, kereshetnek a legfrissebb utazási ajánlókban, vagy használhatják sofőrbarát módon az Expedia, a TripAdvisor, és a Yelp funkcióit.

A TomTom bemutatja a közösségi hálózatok és online utazási szolgáltatások azonnali elérésére kifejlesztett sofőrbarát megoldásait. Az új Search & Go LIVE Services szolgáltatásai (köztük az Expedia, a TripAdvisor és Yelp nevű ismert online utazási szolgáltatások) a legfrissebb és legmegbízhatóbb utazási információkhoz juttatja a vezetőket a kijelölt úti célról. Ez az első alkalom, hogy online utazási szolgáltatások és a Twitter kifejezetten a műholdas navigációt használókat segítik.

„Tudjuk, hogy az emberek folyamatosan kapcsolatban szeretnének maradni az ismerőseikkel – otthon, a munkában és útközben is. A Search & Go LIVE Services szolgáltatásaival becsült érkezési idejüket és úticéljukat közzétehetik a Twitteren, valamint menet közben is biztonságosan hozzáférhetnek a legfrissebb utazási információkhoz, ezzel az autóban is jelentősen javul a konnektivitásuk anélkül, hogy a biztonságuk veszélybe kerülne” – mondta el Corinne Vigreux, a TomTom kereskedelmi részlegének ügyvezető igazgatója.

A TomTom eszközök beépített Twitter-funkciója segítségével a sofőr tweetelheti a célállomást és a becsült menetidőt, így a követők azonnal értesülhetnek ezen információkról. A Twitter-üzenet (tweet) előre beállítható, így útközben a sofőr nyugodtan koncentrálhat a vezetésre, de az érdeklődő ismerősök sem maradnak le az érkezésről szóló előrejelzésről. Ráadásul érkezés előtt nem sokkal az újra kalkulált menetidő ismét kikerül a Twitterre. A Twitter-funkciók a felhasználó preferenciáinak megfelelően tetszőlegesen ki- és bekapcsolhatók.

A Search & Go LIVE Services-ben foglalt szolgáltatások közül az Expedia lehetőséget nyújt az autóban utazóknak, hogy célállomásuk környékén könnyen és gyorsan találjanak szálláshelyet. További lehetőség, hogy az utasok a TripAdvisor és a Yelp (online szolgáltatások) részrehajlás nélküli felhasználói ajánlásai alapján válogassanak hotelek, vendéglők, színházak, fürdők, és az egyéb lehetséges úti célok között.

A Search & Go LIVE Services elemeinek mindegyike tökéletesen működik együtt a TomTom térképes és navigációs szolgáltatásaival. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amint a sofőr az ajánlások alapján kiválasztotta úti célját, az eszköz automatikusan a javasolt optimális útvonalra tereli. A TomTom LIVE eszközök mindig a leggyorsabb útvonalat ajánlják fel, a közlekedési dugókat pedig a TomTom HD Traffic szolgáltatására támaszkodva kerülik el.

„A mai napon a Search & Go LIVE Services révén a TomTom bepillantást nyújt a sofőrök számára a jövő online navigációjába. A jövőben is azon dolgozunk, hogy az autózás közben hasznos valós idejű tartalmakat elérhetővé tegyük a sofőrök számára. Célunk, hogy az autóvezetők milliói számára érdemes legyen vezetés közben a LIVE szolgáltatásokat igénybe venni és a TomTom online közösségéhez csatlakozni” – mondta el Vigreux.
Az új LIVE Services szolgáltatások 2011 októberétől először az Egyesült Államokban, majd Németországban és Új-Zélandon lesznek elérhetők, méghozzá ingyenesen.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09