Új asztali lapolvasó a Canon gyártósoráról - DR-M140

Kütyü Magazin - 2011. október 5.

A kompakt és sokoldalú új modell hatékony dokumentum-feldolgozást biztosít a forgalmas irodákban és munkacsoportokban. Az U alakú papírpályának, illetve az alig 10 centiméter magas kialakításnak köszönhetően a kompakt DR-MR140 elfér akár egy irodai fiókban is, így tárolása és használata egyaránt kényelmes.

A robusztus imageFORMULA DR-M140 akár 6.000 dokumentum beolvasására képes naponta, így ideális a nagy, kötegelt szkennelési feladatokhoz. Az ultrahangos kettősbehúzás-felismerési funkció észleli a helytelen adagolást a kötegelt beolvasás során. A kettősbehúzás-feloldó szolgáltatás pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerűen figyelmen kívül hagyhassák a kettős behúzást, és folytathassák a tevékenységet például a borítékok vagy öntapadós jegyzettel ellátott dokumentumok esetében.

A robusztus lapadagoló mechanizmus gondoskodik arról, hogy a vegyesen adagolt dokumentumok feldolgozása is gördülékeny és megbízható legyen,
az állítható papírpályának köszönhetően pedig a lapolvasó több különböző dokumentumtípus kezelésére is alkalmas. Az új modell a Folio Mode
beállítással A3 méretű dokumentumokat, akár 3 méter hosszú papírokat – például pénztárgépszalagokat –, valamint vastag dokumentumokat – köztük személyi igazolványokat, hitel- és dombornyomott kártyákat – is képes beolvasni.

A DR-M140 nagy, 300 dpi felbontás mellett is hatékony, akár 40 lap/perc, illetve 80 kép/perc sebességet biztosít színes beolvasás
esetén. Ez javítja a dokumentumban foglalt adatok felismerésének, illetve az OCR alkalmazások működésének pontosságát, amelyek segítségével a vállalatok kinyerhetik az ügyfelek referenciaszámait és adatait, és meggyorsíthatják a feldolgozást. A kiváló minőségű képfeldolgozási szolgáltatások közé tartozik az automatikus színfelismerés, a szöveg tájolásának és a papír méretének automatikus felismerése, valamint az üres lapok kihagyása, ami hatékonyabbá és pontosabbá teszi a munkavégzést.



Az új asztali lapolvasó továbbá professzionális szoftvercsomagot kínál, amellyel közvetlen kapcsolat építhető ki a SharePoint szolgáltatással. Hatékony szoftvereszközök, például a CaptureOnTouch, a CapturePerfect, az eCopy PDF Pro Office és a Kofax VRS segítik a kötegelt és az alkalmi beolvasást.  A DR-M140 számos fájlformátumú szkennelést támogat, köztük a PowerPoint formátumot és a hosszú távú archiválás iparági szabványát, a PDF-A formátumot.

Az imageFORMULA DR-M140 modellt Franciaországban, a Salon du Document Numerique eseményen mutatják be, és 2011. november 1-től lesz elérhető Európában.

Vissza