„A világ elveszített egy látnokot” - Jobs-t gyászolják a számítástechnika óriásai

MTI Sajtóadatbank, 2011. október 6. 07:35

Barack Obama amerikai elnök hivatalos közleményben emlékezett meg Steve Jobsról, az Apple szerdán elhunyt alapítójáról, akinek halála kapcsán az amerikai számítástechnikai ipar és informatika olyan óriásai nyilatkoztak megrendülten, mint Bill Gates, Michael Dell és Mark Zuckerberg.

"Igazán elszomorított, amikor tudomást szereztem Steve Jobs haláláról" - nyilatkozta Bill Gates, a Microsoft társalapítója. - "Steve és én csaknem 30 éve találkoztunk először és az életünk több mint felében kollégák, vetélytársak és barátok voltunk. A világ ritkán lát olyan embert, aki olyan mély hatást gyakorolt volna rá, mint Steve, aminek következményeit sok elkövetkező nemzedék érezni fogja. Számunkra, akik abban a szerencsében részesülhettünk, hogy együtt dogozhattunk vele ez egy őrülten nagy megtiszteltetés volt. Roppantul hiányolni fogom Steve-et" - mondta Gates

"Steve Jobs nagyszerű barát és megbízható tanácsadó volt" - jelentette ki Bob Iger, a Walt Disney vezérigazgatója. - "Öröksége messze túlmutat majd az általa kifejlesztett termékeken és felépített vállalkozásokon. (Örökségének letéteményesei) az általa megihletett embermilliók, az általa megváltoztatott életek és az általa meghatározott kultúra lesznek."
Iger szerint Jobs eredetisége, valamint a kreativitással és fantáziával áthatott elméje egy korszakot határozott meg.
"Minden elért eredménye ellenére úgy érzi az ember, hogy csak most volt beinduló félben" - mondta a Disney vezére.

"A világ ma elveszített egy látnoki képességekkel rendelkező vezetőt, a technológiaipar elveszített egy ikonikus legendát én pedig elvesztettem egy barátot és egy társalapítót" - jelentette ki Michael Dell, a Dell társalapító-vezérigazgatója. - "Steve Jobs örökségére emlékezni fognak az elkövetkező nemzedékek."

"Nagyszerű ember volt, hihetetlen eredményekkel és csodálatos éleselméjűséggel" - fogalmazott Larry Page, a Google alapító-vezérigazgatója. - "Mindig úgy tűnt, hogy képes nagyon kevés szóval elmondani, hogy mire kellett volna gondolnod, mielőtt arra gondoltál volna. Mindenek felett a felhasználói élményre összpontosított és mindig is inspirációt jelentett a számomra."

"Steve, köszönöm, hogy a mentorom és a barátom voltál. Köszönöm, hogy megmutattad, hogy amit felépítesz, az megváltoztathatja a világot" - mondta Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója.

"Nagyon különleges ember volt és nem jutott volna el oda, ahova jutott, ha mindig mindenki szerette volna. Azért jutott el oda, ahová, mert víziója és célja volt. Könnyű megpróbálni mindenki kedvében járni, de ő kitartott az elvei mellett" - emlékezett Jobsra Carol Bartz, a Yahoo és az Autodesk volt vezérigazgatója.

"Steve a legjobb dolog, amit az iparunk valaha is kitermelt, nem hiszem, hogy bárki is elér még annyit, amennyit ő tudott" - nyilatkozott Marc Andreessen, a Netscape társalapítója és kockázatitőke-befektető.

"A világ elveszített egy látnokot. És aligha lehet nagyobb elismerése Steve sikerének, mint az, hogy sokan a világon egy olyan készülék segítségével értesültek a haláláról, amelyet ő talált fel" - hangzottak Barack Obama amerikai elnök megemlékező sorai.
 

Kulcsszavak: CIO Apple Steve Jobs

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05