iPod touch és iPod nano: új funkciók és kedvezőbb ár

forrás Prim Online, 2011. október 6. 09:20

Az Apple bejelentette, hogy kiváló, új funkciókkal egészíti ki, valamint kedvezőbb áron kínálja az iPod touch és az iPod nano készülékeket. Az iPod touch új, fekete és fehér modelljei – amelyeken a frissen megjelent iOS 5 rendszer fut, és használható rajtuk az iCloud szolgáltatáscsomag – már 62990 forintos induló áron kaphatóak lesznek. Az új iPod nano október 4-étől, 44990 forintos kezdőáron kerül forgalomba. A készülék felhasználói felülete megújult, valamint 16 új digitális óraképet és továbbfejlesztett beépített fitneszfunkciókat is kínál.

Az új iPod touch készülékeken a világ egyik legfejlettebb mobil operációs rendszere, az iOS 5 fut. Az iOS 5 kétszáznál is több újdonsága közé tartozik az iMessage üzenetszolgáltatás, a Game Center, az Értesítések és az iTunes-ra való Wi-Fi alapú szinkronizálás. Az iMessage az iPhone készülékek üzenetküldő szolgáltatását teszi elérhetővé az iPod touch készülékeken, így a felhasználók egyszerűen küldhetnek szöveges üzeneteket, fényképeket, videókat és kapcsolati adatokat más iOS rendszerű eszközökre, egyéneknek és csoportoknak egyaránt. A szolgáltatás révén egyazon beszélgetés a felhasználó összes iOS-eszközéről ingyenesen kezelhető az értesítések, olvasási nyugták és gépelési javaslatok használatával. A Game Center fejlesztései közé tartozik, hogy képek adhatók a profilokhoz és új játékok vásárolhatók közvetlenül a Game Center alkalmazásból. A megújult szolgáltatással még egyszerűbb ismerősöket szerezni és új játékokat felfedezni.

Az iPod touch készülékekkel az új iCloud szolgáltatáscsomag is használható. A szolgáltatáscsoport alkotóelemei – az iTunes in the Cloud, a Fotóadatfolyam és a Documents in the Cloud – az iPhone, iPad és iPod touch készülékekkel, valamint a Mac számítógépekkel és PC-kkel együttműködve automatikusan, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül mentik a felhasználói tartalmakat az iCloud tárhelyére, és ugyancsak vezeték nélkül, automatikusan továbbítják azokat a felhasználó eszközeire. Amint valamilyen tartalomban változás történik az egyik eszközön, a tartalom az összes többi eszközön is automatikusan, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül frissül.

Az iPod nano ösztönös könnyedséggel kezelhető Multi-Touch felhasználói felületén nagyobb ikonok teszik még egyszerűbbé a navigációt. A nano-tulajdonosok 16 új digitális órafelület közül válogathatnak a klasszikus analóg óraképektől a legkedveltebb Disney-figurákat, például a Mickey és Minnie egeret megjelenítő dizájnig. Az új iPod nano integrált alkalmazásai révén kiegészítők nélkül képes a futóedzések és gyalogséták nyomon követésére, hogy még nagyobb segítséget jelenthessen az aktív életmódhoz. A készülék követi a futás idejét, a tempót és a megtett távolságot, az elégetett kalóriamennyiséget, illetve a gyaloglás során megtett lépések számát. Az iPod nano valós idejű hangos visszajelzésekkel motiválja viselőjét a futóedzés során. A készülék beszédhangja hét nyelven képes megszólalni, miközben a nano viselője kedvenc zenéjét vagy rádióadóját is hallgathatja. Az edzések adatai egyszerűen feltölthetők a Nike+ webhelyére, ahol célokat lehet beállítani, követni lehet a fejlődést, és a felhasználók ismerőseiket is versenyre hívhatják. A rendkívül könnyen hordozható iPod nano hét színben kapható – ezüst, grafitszürke, kék, zöld, narancs, rózsaszín és piros.

Az iPod touch készülékekről is elérhető App Store online áruház. Az áruház több mint 500 ezer programot, köztük 100 ezernél is több játékot és szórakoztató alkalmazást kínál. A készülékekről a világ legnagyobb zenei, tévéműsor- és filmkínálatát nyújtó iTunes Store áruház is egy ujjmozdulattal elérhető Az iPod touch-tulajdonosok közvetlenül médialejátszójukra tölthetik le az áruház 20 millió zeneszáma, 85 ezer műsorepizódja és 15 ezer filmje közül kiválasztott és megvásárolt tartalmakat.

Az Apple idei ünnepi termékkínálatában megtalálható a mindössze bruttó 15990 forintba kerülő iPod shuffle, a Multi-Touch felülettel továbbfejlesztett iPod nano bruttó 44990 forintért, a fekete és fehér színben kapható iPod touch iOS 5 rendszerrel és iCloud szolgáltatással, bruttó 62990 forintos induló áron, valamint az iPod classic 160 GB-os modellje bruttó 86990 forintért.

Árak és elérhetőség
Az iPod nano 2011. október 4-étől kapható. A 8 GB-os modell ajánlott fogyasztói ára 44990 forint, a 16 GB-os modellé 53990 forint. Mindkét modell ezüst, grafitszürke, kék, zöld, narancs és rózsaszín változatban vásárolható meg az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu) és a hivatalos Apple-viszonteladóknál. A 8 GB-os és a 16 GB-os iPod nano (PRODUCT) RED kiadása az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu) vásárolható meg. Az iPod nano használatához USB 2.0 porttal felszerelt, Mac OS X 10.5.8 vagy újabb rendszerű Mac számítógép és iTunes 10 vagy újabb program, vagy USB 2.0 porttal felszerelt, Windows Vista, Windows XP Home vagy Professional (SP3) vagy újabb rendszerű PC és iTunes 10 vagy újabb program szükséges.

Az iOS 5 rendszerű, iCloud szolgáltatást is kínáló iPod touch 2011. október 12-én kerül forgalomba. A készülék fekete és fehér színben lesz kapható. A 8 GB-os modell ajánlott fogyasztói ára 62990 forint, a 32 GB-os modellé 94990 forint, a 64 GB-os modellé 124990 forint lesz az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu) és a hivatalos Apple-viszonteladóknál. Az iPod touch használatához USB 2.0 porttal felszerelt, Mac OS X 10.5.8 vagy újabb rendszerű Mac számítógép és iTunes 10 vagy újabb program, vagy USB 2.0 porttal felszerelt, Windows Vista, Windows XP Home vagy Professional (SP3) vagy újabb rendszerű PC és iTunes 10 vagy újabb program szükséges. Az iOS 5 ingyenes szoftverfrissítésként is megjelenik a harmadik és negyedik generációs iPod touch készülékekhez, így e modellek felhasználói is élhetnek a nagyszerű, új funkciók – az iMessage, a Game Center, az Értesítések és az iTunes-ra való Wi-Fi alapú szinkronizálás – előnyeivel.
 

Kulcsszavak: iPod Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05