Symbian Belle mobil microSIM foglalattal – Nokia 603

Farkas Norman - 2011. október 10.

A finn gyártó október végén megrendezésre kerülő Nokia World elnevezésű rendezvényén kerülhet bemutatásra a Nokia 603, mely a gyártó első microSIM foglalattal szerelt Symbian Belle rendszerű készüléke. A jövevény megjelenése arra utal, hogy a Nokia nem szándékozik alábbhagyni a Symbian rendszer fejlesztésével és az erre a platformra épülő mobilok gyártásával.

Október 26-án és 27-én tehát nem csak a Windows Phone Mango alapú Nokia újdonságok kerülnek reflektorfénybe, hanem a Symbian operációs rendszert futtató jövevényekre is fény derülhet, melyek egyike – a jelek szerint - jelen cikkünk főszereplője lehet. (A Symbian Belle frissítésre váró Nokia N8, E7, C6-1, C7, X7, E6 és 500 tulajdonosok számára jó hír, hogy a rendszer új verziója a Nokia World rendezvény kezdetekor, azaz október 26-án indul útjára.)

A microSIM foglalattal ellátott Nokia 603 nem sokban tér el korábban bemutatott társaitól. A 360 x 640 pixel felbontás érintőképernyővel szerelt újdonság WLAN, GPS, NFC és Bluetooth modult, HSPA (14,4Mbps letöltési sebesség) támogatást, 5 megapixeles EDOF kamerát, továbbá 1GHz órajelű processzort kapott.

A cserélhető hátlappal ellátott Nokia 603 megjelenésének ideje és várható ára egyelőre ismeretlen. Számozására alapozva kijelenthetjük, hogy nem lesz egy „pénztárcaszaggató” készülék. (A Nokia új árazási rendszerében minél magasabb egy készülék típusszáma, annál magasabb annak ára is.)

[Forrás: Unwired View]

Vissza