Az online megoldások lendíthetik fel a magyar autókereskedelmet

forrás Prim Online, 2011. október 25. 11:13

Bár a tavalyi év január-augusztus közti időszakához képest idén 4,5%-kal nőtt az új autók regisztrációja hazánkban, mégis csupán az uniós átlag hatodát érjük el az ezer főre jutó újautó-vásárlások terén. Ezen kíván segíteni az alig fél éve debütált Holvegyekautot.hu, melynek segítségével a vevők eddig átlagosan 16 százalékos kedvezményt értek el, miközben jellemzően nem az árban legkedvezőbb márkakereskedői ajánlatot fogadták el. 

Az új személyautók vásárlása terén hazánk alapos lemaradásban van az uniós átlaghoz képest: az Európai Automobilgyártók Szövetségének (EAMA) legfrissebb statisztikái szerint hazánkban 1000 főre csupán 3 regisztráció jut az átlagos 18 helyett. Ezzel Litvániával (3), Lettországgal (2), Bulgáriával (2) és Romániával (2) az utolsó helyeken kullogunk. Átlagosan a legtöbb új személygépjárművet egyébként Luxemburgban regisztrálták: a miniállam lakosainak 7 százaléka vásárolt 2011. január és augusztus között új autót. Emellett még a belgák (37/1000 fő) és az osztrákok (29/1000 fő) költenek jellemzően szalonautókra.

 

A harmadára apadt piacon szerettünk volna egy újszerű megoldást kínálni az értékesítésre, eddig úgy tűnik, sikerrel” – mondta Sáry András, a Holvegyekautot.hu ügyvezetője. A 2010 márciusában indult szolgáltatásra hónapról hónapra egyre több autókereskedő regisztrál, így szinte minden márkára legalább féltucat ajánlat közül válogathat a vásárló. Az eddigi időszakben a legtöbb ajánlatkérés az Opelre, a Renaultra és a Fordra érkezett, mig a legtöbb ajánlattal - és ennek eredményeképpen a legtöbb sikeres üzletkötéssel is - a Renault büszkélkedhet. A konkrét eladások tekintetében a francia márkát a Chevrolet, majd az Opel követi.

 

A fennállása óta százas nagyságrendű sikeres licitet lebonyolító Holvegyekautot.hu oldalon elsősorban a 3-6 millió forint értékű új személyautókat sikerült értékesíteni, ezek körében átlagosan 13,81 százalékos kedvezményt értek el a vásárlók. Olyan eset is volt ugyanakkor, amikor egy harmincmilliós gépjárműhöz 2,5 millió forinttal olcsóbban jutottak hozzá, illetve egy 6,5 milliós autóhoz 25%-kal kevesebbért.

 

Az eddigi tendenciákat figyelembe véve a Holvegyekautot.hu segítségével kötött üzletek év végéig akár a teljes gépjárműforgalom 1 százalékát is elérhetik, ami még a meglehetősen beszűkült piacon is jelentősnek mondható” – mondta Sáry András. A szakember hozzátette, az eddigi online eladások statisztikáit figyelembe véve nem feltétlenül a legkedvezőbb ár alapján döntöttek a vevők, sok esetben a kereskedő földrajzi elhelyezkedése, illetve egyéb kényelmi szolgáltatások és apróbb, az extrák terén megmutatkozó ajándékok döntötték el a licit kimenetelét. "A vevők körében inkább az oldal ismertségével van még gond, ám ha valaki rátalált, a népszerűség nem kétséges. A kereskedők viszont eleinte tartottak attól, hogy a konkoresekkel vívott verseny révén túlzott engedményekre kényszerülnek, ha győzni akarnak a liciten, ám ma már ők is belátják, hogy a holvegyekautot.hu katalizáló és forgalomnövelő erő, olyankonak is adhatnak ajánlatot, akik amúgy (mondjuk az ország másik feléről) nem tértek volna be szalonba."

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

A Continental SportContact 7 nyerte az Auto Bild sportscars kiadványának tesztjét

A Continental SportContact 7 gumiabroncs első helyezést ért el az Auto Bild sportscars kiadványa által végzett UHP nyári gumiabroncs-teszten (24/4. szám), melyen „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítést kapott. A nagy teljesítményű autógumi hat nemzetközi gyártó modelljével szemben győzött: 1,2-es összpontszámmal a teszt első helyezettje lett. A szerkesztők a 265/35 R 19-es méretű autógumit egy Mercedes AMG GT első-, míg a 295/30 R 20-as méretű modellt annak a hátsó tengelyén tesztelték, összesen kilenc tesztszakaszban, vizes és száraz utakon egyaránt.

2024. április 13. 10:47

A Continental abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztői legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó győztesnek" (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértői a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem előtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

2024. április 3. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09