Magyarországon is bemutatkozott a ZTE Skate

forrás Prim Online, 2011. október 27. 18:40

Röviddel a világpremier után a ZTE Magyarországon is bemutatta a Skate nevű, 4,3 hüvelykes kijelzővel gyártott okostelefonját. 

A telefon Android 2.3.5 (Gingerbread) operációs rendszerrel és 800 MHz-es processzorral gyártott, egyedi formatervű készülék, amely – várhatóan – a Blade-éhez hasonló sikert fog aratni a megcélzott fiatal vásárlói körben. Nevét a gördeszkára emlékeztető alakjáról kapta.

 
 A kategóriájában vonzóan versenyképes árazású telefon mindössze 11,35 mm „vékony” és nagyméretű, 480x800 pixeles kapacitív TFT-kijelzővel, valamint 5 megapixeles CMOS-érzékelős, autófókuszos kamerával van ellátva. Akár 32 GB kapacitású, mikro SD memóriakártyával is bővíthető. A jól használható, nagy kijelző ellenére súlya mindössze 136 g, ami a könnyen zsebrevágható kategóriában tartja a készüléket. Adatátviteli sebessége 7,2 Mbps letöltést és 5,76 Mbps feltöltést tesz lehetővé. FM rádió, 802.11 b/g Wi-Fi kapcsolat és 1400 mAh-s akkumulátor teszi még sokoldalúbban használhatóvá a telefont.
 
A ZTE stratégiai feladatként tekint az okostelefon-piacon eddig elért pozíciójának további erősítésére, miközben az előkelő 5. helyre ugrott elő a mobiltelefon-gyártók világversenyében.
 
A Skate Magyarországon először a Magyar Telekom kínálatában jelenik meg a közeli napokban – vonzó tarifacsomagokban, kedvező áron.
 
A Blade volt az első ZTE márkanévvel megjelenő telefon a magyar piacon, de az utóbbi néhány évben a magyar mobilszolgáltatók már több százezer ZTE gyártmányú készüléket hoztak forgalomba saját logójukkal ellátva. Jelentős részesedéssel bír a cég a mobilinternet-modemek piacán is; az adatforgalmi előfizetők jelentős hányada használ ZTE USB modemet.
 
2010-ben Magyarországon a ZTE komoly eredményt ért el a távközlési hálózati berendezések terén is, amikor elnyerte a Telenor Magyarország hálózatmodernizációjára vonatkozó megrendelést. A néhány éves projekt során egy korszerű, nagysebességű, LTE-re (Long Term Evolution) is képes eszközökkel cseréli le a Telenor hálózatát, jelentősen növelve a norvég tulajdonosú vállalat versenyképességét, illetve előfizetőinek felhasználói élményét. 
 
A ZTE Hungary Kft. már száznál több szakembert foglalkoztat Magyarországon, és további fejlesztéseket tervez a közeli jövőre nézve. 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50