Virtuális egyetem a Szegedre jelentkezőknek is

MTI Sajtóadatbank, 2011. december 2. 08:09

Már a felsőoktatási jelentkezések beadása előtt megismerhetik a Szegedi Tudományegyetemet (SZTE) és a hallgatói életet egy internetes játéknak köszönhetően azok a diákok, akik az intézményben szeretnének továbbtanulni – tájékoztatta az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatósága az MTI-t.

    A hallgatói élet és az egyetemi város modellezése az Uniface nevű online játék fő célja. Az innovatív kommunikációs eszközt sikerrel próbálták ki az elmúlt tanévekben a Pécsi Tudományegyetemen, s immár a Szegedre készülők is bekapcsolódhatnak az online játék virtuális világába.
    A játék keretében a résztvevők a sikeres felvételi vizsga után órákra járnak, albérletet vagy éppen munkát keresnek, de bulizhatnak, sőt megismerhetik a várost is. Háromdimenziós modellek segítségével ellátogathatnak az egyetemi épületekbe, megismerhetik az intézmény struktúráját, igénybe vehetik szolgáltatásait: így benézhetnek az SZTE Csillagvizsgálójába, elidőzhetnek a sportközpontban vagy kávézhatnak a megújult JATE Klub falai között.
    A játékosokat értékes díjak várják, azok elnyeréséhez azonban a résztvevőknek a tudásukról is számot kell adniuk. A felvetődő kérdések a leginkább az érettségi feladatsorokat idézik.
    Ha valaki rendszeresen játszik, a virtuális szemeszter tíz nap alatt elvégezhető, de egyszerre elég fél-fél órát a számítógép előtt tölteni. Az Uniface-szel lehetőség nyílik párhuzamosan több karra is felvételizni, így a még bizonytalan jelentkezők több szakkal is megismerkedhetnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05