Gerhard Sturm a Sony Ericsson új, Közép-Európáért felelős alelnöke

forrás Prim Online, 2012. január 5. 13:24

A Sony Ericsson közép-európai régióért felelős új alelnöke Gerhard Sturm lesz. Gerhard Sturm 2006-ban csatlakozott a vállalathoz, korábban ügyvezető igazgatóként Spanyolország és Portugália tartozott az irányítása alá.

Az azonnal érvénybe lépő kinevezés alapján Gerhard Sturm felel a Sony Ericsson közép-európai régiójáért (Sony Ericsson CU CE, “Customer Unit Central Europe”). A düsseldorfi székhelyű szervezeti egységhez tizenkilenc ország tartozik: Németország, Ausztria, Svájc, Lengyelország, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Koszovó, Horvátország, Liechtenstein, Macedónia, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Csehország és Magyarország.

A harmincnyolc éves, felső-ausztriai születésű szakember a spanyolországi IESE Business Schoolban szerezte MBA diplomáját, majd további tanulmányokat folytatott az Egyesült Államokban, a Kellogg’s School of Management kurzusán, és Kínában, a CEIBS-en. Ezeket megelőzően üzleti adminisztrációt tanult az Innsbrucki Egyetemen, illetve a párizsi Dauphine Egyetemen.

Gerhard Sturm 2006-ban csatlakozott a Sony Ericssonhoz, első feladatai közé a spanyol és portugál piacok marketingtevékenysége, majd az értékesítés irányítása tartozott. Legutóbbi pozíciójában a két ország irodáinak ügyvezető igazgatójaként dolgozott. A Sony Ericsson előtt Gerhard Sturm az FMCG szektorban, a L’Oréalnál szerzett tapasztalatot: először Ausztriában, majd 2000-től Spanyolországban, ahol 2002-től marketingigazgatóként a L’Oréal portfólióhoz tartozó Giorgio Armani márkáért felelt.

Gerhard Sturm – a mobilkommunikációs piacon szerzett tapasztalata, marketingismeretei és üzleti szervezeti tudása révén – ideális választás a közép-európai régió alelnöki pozíciójának betöltésére. A háromgyermekes családapa szabadidejében két hobbijának, a tenisznek és az utazásnak hódol.

Luc van Huystee, a korábban Németországot, Ausztriát, Svájcot és Hollandiát magában foglaló MU DACHNL régió alelnöke és Andrea Gaal, a közép-európai régió (korábban MU CE) ügyvezető igazgatója a globális szervezetben kap új feladatokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09