Új ASUS HD 7770 DirectCU TOP és HD 7750 grafikus kártyák

forrás Prim Online, 2012. február 15. 10:28

Az új ASUS HD 7770 DirectCU TOP és HD 7750 grafikus kártyák gyárilag túlhajtott 28 nanométeres teljesítmény kínálnak, és jár hozzájuk az exkluzív ASUS GPU Tweak segédprogram. Mindkét kártya PCI Express 3.0 csatolót használ és 1 GB GDDR5 memóriával van felszerelve.

Az ASUS HD 7770 DirectCU TOP és HD 7750 grafikus kártyák a 28 nanométeres GPU előnyeit kínálják egy igen költséghatékony szegmens tagjaiként, remek játék- és túlhajtási teljesítményt az otthoni felhasználók java által elvárt kellemes áron biztosítva. Mindkét kártya gyárilag túlhajtva érkezik, PCI Express 3.0 kapcsolatot használ és 1 GB GDDR5 grafikus memóriával van felszerelve. A HD 7770 DirectCU TOP gyárilag 1120 MHz-re túlhajtva érkezik, mégis 20 százalékkal hűvösebben működik, mint a referencia megvalósítás. Az eredmény: nagyobb stabilitás, élettartam és jobb túlhajthatóság. A két kártya az ASUS GPU Tweak segédprogramjával együtt érkezik, hogy a hangolás minden eddiginél egyszerűbb és sokoldalúbb legyen.

Hatékonyabb és csendesebb grafika a PC-s felhasználók számára

A 28 nanométeres gyártási technológiának köszönhetően az új HD 7700 kártyák nagyobb teljesítményt kínálnak energiatakarékosabb, csendesebb és összességében kompaktabb kivitelben. Az ASUS HD 7770 DirectCU TOP gyárilag túlhajtva, 1120 megahertzen fut: ez lényegesen, 120 megahertzzel magasabb, mint a referencia kártya órajele. A HD 7750 820 MHz alapórajellel működik, ez 20 MHz megahertzzel magasabb a referencia kártyánál. Mindkét kártya 128 bites memóriacsatolót használ, és 1GB GDDR5 video RAM-mal van felszerelve a nagyfelbontású játékok, multimédia és egyéb alkalmazások kiszolgálására, a legmodernebb PC-fejlesztések támogatása érdekében teljes DirectX® 11.1 kompatibilitással. Az ASUS minőségével és garanciájával érkező kártyák egy megerősített, 28 nanométeres terméksor tagjai, amelyekre bízvást lehet alapozni, ha az ember kellemes áron jó teljesítményű alkatrészeket keres.

DirectCU hűtés az intenzívebb játék és túlhajtás érdekében
A HD 7770 egy speciális DirectCU TOP kiadással érkezik, egy olyan, az ASUS által tervezett hűtési architektúrával, amelyben a tiszta réz hőcsövek közvetlenül érintkeznek a GPU-val. A kártya borítása még hatékonyabban vezeti a hőt és egy még jobb teljesítményű, csendesebb ventilátor került bele. A számos ASUS grafikus kártyán már bizonyított DirectCU megoldás következetesen túlteljesíti a referencia kártya és számos versenytárs hűtő paramétereit a hő csökkentése és elvezetése terén. Átlagosan 20 százalékkal alacsonyabb hőmérsékleten működik, mint a referencia kártya és csendesebb, mint a szokásos megoldások. Ez tartósabb terméket eredményez, amelyik jobban megbirkózik a számításigényes alkalmazásokkal és nagyobb teret ad a túlhajtásra. A HD 7750-ben az ASUS egy duplán szigetelt, porvédett ventilátort alkalmazott, hogy taszítsa a szennyeződést és minimálisra csökkentse az összegyűlő piszok okozta károsodást. Ez is segít a kártya életciklusának meghosszabbításában, a karbantartás megkönnyítésében, valamint a ventilátor fordulatszámának - és ezzel a zajszintnek - csökkentésében.

A GPU Tweakkel kényelmesen hangolható a 28 nanométeres rugalmasság és teljesítmény
A HD 7700-as kártyákhoz adott ASUS GPU Tweak segédprogram továbbfejlesztett és áttervezett funkciókkal segíti a grafikus kártyák hangolását és túlhajtását, minden eddiginél egyszerűbb és jobban kezelhető módon. Pár mozdulattal állíthatók az órajelek, feszültségek és ventilátorbeállítások - a referencia-illesztőprogramoknál pontosabban és nagyobb tartományban. A GPU Tweak automatikus órajel- és feszültségszinkronizálással garantálja a stabilabb és biztonságosabb túlhajtott teljesítményt, valamint biztosít egy kényelmes 2D/3D módzárolási funkciót is a teljesítmény értékek még pontosabb méréséhez. A képernyőn egy kis eszközzel követhető a kártya állapota bármely pillanatban, az üzem közbeni BIOS- és illesztőprogram-frissítések pedig garantálják, hogy a kártyák naprakészek és maximálisan teljesítenek.

Új generációs PCI Express 3.0 és többképernyős megjelenítés
A HD 7000 sorozatban debütáló PCI Express 3.0 komoly előrelépést jelent az adatkapcsolatok terén, hiszen megduplázza a PCI Express 2.0 sávszélességét, jobb alapot biztosítva az új grafikus kártyák számára, a nagyobb teljesítmény kihasználásához. A PCI Express 3.0 tökéletesen kompatibilis visszamenőleg az összes PCI Express 2.0-ás eszközzel és a kártyahely fizikai mérete is pontosan ugyanakkora, garantálva az együttműködést a meglévő alkatrészekkel. A 28 nanométeres technológia megnövekedett teljesítményének köszönhetően a HD 7700 kártyák az AMD Eyefinity™ kijelzők sokkal nagyobb felbontásának, lenyűgözőbb megjelenítésének vonzerejét kínálják – fantasztikus megoldást kínálva a grafikával foglalkozó szakemberek, tervezők és művészek számára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05